Oldj meg egyet ezekből a problémából és milliárdos lehetsz!

16/10/18 kedd
ujnemzedek.hu
A világunk folyamatosan változik, így ehhez igazodva kell nekünk is fejlődnünk kell és új technológiákat kidolgoznunk.

A következő videóban olyan problémákat láthatunk, aminek megoldása a világ számára rettentően fontos lenne. 

Vezeték nélküli energia

Rengeteg időt és pénzt fektetnek bele a kutatók, hogy megoldják az energiatárolási problémát. Nehézséget okoz, hogy nem tudnunk még szél és napenergiát tárolni. Épp ez az oka, amiért jelentős mértékben támaszkodunk a fosszilis tüzelőanyagokra, energiahordozókra - mivel a szél nem fúj mindig és este a napelemek sem jutnak elég fényforráshoz, ráadásul költséges megoldásnak számítanak. Ha mondjuk valaki kitalálna egy olcsóbban kivitelezhető napelemet, ami képes sokáig raktározni a napenergiát, az elég szépen meggazdagondna rajta. 

Vízhiány

Ha olvasod, nézed a híreket, tisztában vagy azzal, milyen nagy probléma a vízhiány. A globális klímaváltozás hatással van a világ időjárásának változására de például az apály és a dagály váltakozására is. A világ minden táját befolyásolja a jelenség veszélyeztetve a friss ivóvízkészletet. 

Távoli, hátrányos helyzetű vidéken is elérhető internet

Vannak olyan területek, ahol holt-zónában van az internet, azaz nem elérhető. Ennek a fejlesztése különösen fontos lenne, főleg az elzártabb országokban, vidékeken. 

Hogyan védjük meg otthonunk a természeti katasztrófáktól? 

Évente világszerte milliárdos károkat okoznak a természeti csapások. Percre pontos előrejelzések vagy esetleg földrengés, hurrikán biztos épületek tervezése? Ha van rá ötleted, a világ vevő lesz rá! Számtalan ember életét és lakását óvhatnád meg. 

 

További néhány dolog, ami szintén megvalósításra vár az elkövetkezendőkben:

Mesterséges intelligencia 

A mesterséges intelligencia fejlesztése folyamatosan fejlődik, újabb és újabb lenyűgöző dolgok születnek a robotika által. Persze sokank óvatosságra intik a tudósokat, mert nagyon komoly aggályokat vélnek felfedezni abban, miként hat ez majd az emberiségre, mivel nagyon sok mindent megváltoztatna az életünkben. Az egyetlen kérdés itt, hogy illenének bele a robotok az életünkbe és persze fordítva. 

Űrkutatás

Rengeteg pénzt fordítanak űrkutatásra de még most sincs olyan gépezet, ami nagyon távol tudjon menni a földtől, hogy anyagokat gyűjtsön, majd visszatérjen velük, hogy aztán itt kielemezzék őket. Az gyűjtés lenne a legfontosabb, hogy anyagokat szerezzenek és vizsgáljanak be, amik lehet, hogy a bolygónkon nem elérhető, de hasznosítani tudnánk mondjuk energia szempontjából.

Élelmiszertermelés

Mivel a klímaváltozás ezzel is szorosan összefügg, így kihat a növénytermesztésre és az állattartásra is, ami szintén akadályokba ütközik a folyton változó időjárás miatt. Új termesztési módokat kell kitalálni a megváltozott környezet miatt és az álltattenyésztés terén is változásokat kell generálni.