Lehet-e digitális az önvagdosás? Nem csak lehet, már az is!

17/11/14 kedd
ujnemzedek.hu
Durva, de rengeteg fiatal bántja már magát az interneten

Egy új tanulmány szerint az Egyesült Államokban élő tizenévesek 6% -a posztol és oszt meg olyan dolgokat a közösségi médiában, amit a szakértők ahhoz hasonlítanak, amikor a tinik

borotvapengével esnek a saját karjuknak.

Igen, mint annyi minden más, az önbántás is felköltözött a netre - a cselekvést "digitális önkárosításnak" nevezik. A kutatás szerint a 12 és 17 év közötti korosztály egyes tagjai betűre cserélték a borotvapengét, és úgy bántják magukat, hogy pl. ők maguk osztanak meg saját magukról fals infókat és rendkívül káros híreket.

kép: Pixabay

IGEN. ILYEN VAN

Justin Patchin, a Wisconsin Egyetem Eau-Claire Egyetem bűnügyi igazságügyi professzora és a tanulmány vezető szerzője szerint az okostelefonok terjedése és a digitális térben való megfelelési kényszer okozza ezt a bajt. "Igazából csak annyi történik, hogy egy meglévő probléma a digitális térbe költözik - megfelelési kényszer, önigazolási vágy, plusz közösségi méia, és ez lesz az eredmény."

Értsd: ha valaki olyasmit posztol mondjuk magáról, ami NYILVÁNVALÓAN önmaracangolás, durván félreírt önszid, az egyrészt a.) helyet biztosít a posztolónak a kobertérben, b.) felhívja a figyelmet arra, hogy "Hé, Figyeljetek Rám, Bajban Vagyok!!!"

Emellet párhuzamosan  egyre gyakrabban hallani fiatalokról, akik nem bírják a nyomást, a trolltámadásokat, és a kommentelők kegyetlenségét, és ezért borzasztó dolgokat követnek el maguk ellen - ne hagyd magad te sem, erősítsd a digitális immunrendszered! Minden témába vágó cikket megtalálsz ITT! Sőt, érdemes csekkolni az aki ver az nem haver hashteget is - erről több infót Itt lelhetsz!