A kedvenc feltalálónk a csaj, aki totál őrültségeket csinál

16/10/13 csütörtök
ujnemzedek.hu
Ideje megismerkedned Simone Giertz-el, akinek a leghülyébb robotokat köszönheti a világ.

Popcornevő-célgépezet, fogmosó-sisakrobot, hajmosó-masina - itt egy feltaláló, aki évek óta a legértelmetlenebb robotokkal próbálja meg automatizálni az életét. Persze sokkal egyszerűbb lenne azt mondani, hogy "próbálja meg vidámabbá tenni az életét", mert az legalább sikerül: nehéz például röhögés nélkül nézni, ahogy Simone Giertz egy reggeliztető-robot küszködése mellett egy nagyon vastag könyvbe merül el, ami igen gyanús, hogy nem a programozásról szól.

Ezek a gépek - azon túl, hogy mókásak - láthatóan TERVEZVE vannak, Simone állítása szerint azonban ő messze nem mérnök. Sőt, az egész munkásságának célja, hogy bebizonyítsa: ahhoz, hogy valaki feltaláló legyen, nem kell szakképzett többdiplomás szakinak lenni.

Személye már ezekért a mondatokért is simán fontos lehet, de ne felejtsük el azt sem, hogy a.) mindenhol arról hallani, mekkora szükség lenne csajokra mondjuk az informatikában vagy a mindenféle programozási szakterületeken, illetve b.) ha Simone nem áll neki az automatizálásnak, az olyan robotok, mint a pofozó-gumikezes-ébresztő, csupán a Prérifarkasnak lenne elérhető a Gyalog Kakukkban.

Simone a Youtube csatornája itt található, ez az Instája, valamint itt követheted a Twitteren, sőt, a Facebook-oldalán lecsekkolhatod, milyen menő dolgokat készítenek az ő példáján felbuzduló a követői - például a Cigiről Leszoktató Antipöffentőt. Szerinted mi mennyire lettünk rajongók? (Eláruljuk: nagyon.)