Retrózz, adakozz: vannak helyek, ahol játszva segíthetsz

16/09/20 kedd
ujnemzedek.hu
Egészen egyedi módját találta meg a jófejségnek a Svéd Vöröskereszt - ha imádtad a Pac-Mant, akkor ezt is fogod.

Aki valaha is utazott repülővel, ismeri azt az érzést, amikor az ember zsebét egy rakás (általában ismeretlen értékű) aprópénz húzza - ezek a hozott érmék a leszállás után vagy feleslegessé válnak (hiszen egy másik ország valutáját elkölteni úgysem tudjuk már), vagy egyszerűen csak bitangul nehezek. Mit csinálunk ilyenkor? A kihelyezett gyűjtőszervezetek dobozába dobjuk őket, hogy a kanapé mögé bevackolás vagy a télikabátban felejtés helyett valami hasznosabb történjen velük. 

 

 

Ez önmagában is király dolog (ne feledjük: adakozni mindig király), de még királyabb, amit a Svéd Vöröskereszt hozott össze a stockholmi illetve a göteborgi reptereken. Egyszerűen fogták a régi arcade játékokat, kicsit megbarkácsolták az insert coin rekeszt, amelybe ugye a pénzt kell pakolni, és szimpla dobozok helyett ezeket rakták ki azoknak, akiknek van némi felesleges aprójuk. Az eredmény: amellett, hogy a fáradt utas elmerülhet olyan klasszikus játékokban, mint a Pac-Man, vagy a Space Invaders, még tett is valami jót. 

 

A masinák bármilyen aprót elfogadnak, tehát ha valaki esetleg tolt néhány kört magyar forinttal valamelyik játékon, az mindenképp ossza meg velünk is a dolgot!