Ők a legbosszantóbb arcok egy könyvtárban

16/11/30 szerda
ujnemzedek.hu
Persze, a könyvtárhasználati szokások nagyon megváltoztak, ma már nem nézik ki a könyvtárosnénik nagyon szúrós szemmel a lelket is az emberből, ha véletlenül köhint egyet, de azért na. Azért megyünk oda, hogy nyugiban tudjunk olvasni/tanulni.

Ezt viszont sokan nem veszik figyelembe, például:

A zabagép:

Zörgő zacskók, roppanó csipszdarabok, állandó szörcsögés a fél órája kiürült üdítőspohárból. Amikor végre befejezi, 10 perc csönd után elővarázsol egy másik zacskót, amivel zörgölődhet.

A gyűjtögető

Van egy rettenetesen magas, könyvből épített erőd, ami mögött valaki egész biztosan ott van, de nem látni. Az is fix, hogy egyik könyvet sem használja. És az is fix, hogy a vár pont azokból a könyvekből épült, amik neked kellenének.

A számítógép lovagja

A netezési lehetőség sok embert bevonz a könyvtárba, de sajnos sokan csak azért jönnek, hogy kismacskás Youtube-videókat nézzenek. Nem erre van, főleg, ha nekünk lenne szükégünk a netre.

Papa, mama, gyerekek

A könyvtár nagyon izgalmas, de nem biztos, hogy gyerekként. Így aztán azok, akik behozzák a még olvasni sem tudó srácokat azért, hogy aztán azok fejhangon visítva rohangáljanak körbe-körbe, külön büntit érdemelnének.

A pusztító

Olyan állapotban hozza vissza a könyvet, hogyha az ember lenne, akkor súlyos testi sértés gyanújával őrizetbe lehetne venni a kölcsönzőt.

A szerelmes

A romantikus bölcsészélet egyik velejárója a randevú intellektuális környezetben. Sajnos a kacagást és csattanós csókokat az olvasni járó közönség kevésbé díjazza.

A hétalvó

A könyvtár csöndjében könnyen álomba zuhan az agyonhajszolt hallgató – és ezzel nincs is semmi baj, egészen addig, amíg ki nem derül, hogy úgy horkol, hogy az egy matróznak is becsületére válna.