Na, húzás ki a kertmozikba!

17/06/12 hétfő
ujnemzedek.hu
Ha nyáron is szívesen moziznál, most mutatunk pár helyet, ahol ezt a szabadban is megteheted. Családdal, barátokkal vagy kettesben a csajoddal, pasiddal tökéletes vízparti program lehet. Fröccs, bodzaszörp, popcorn és remek filmek várnak rád idén nyáron.

Budapesti szabadtéri, mozizós helyek:

A Kobuci kertmoziban hat hétfőn keresztül, hat ingyenes nyáresti mozi várja a szabadban mozizni vágyókat. Az Óbudai Nyár 2017 hétnapos programja során olyan jeles magyar filmeket tekinthetnek meg a vendégek, mint a Meseautó, Tanulmány a nőkről, 6:3 avagy, játszd újra Tutti, S.O.S. szerelem!, Anyám és más futóbolondok a családból és a  Tiszta szívvel. A vetíteseket minden nap egy beszélgetés előzi meg, olyan neves személyekkel, mint Réz András, Szalay Kriszta, Sas Tamás, Thuróczy Szabolcs,  Fekete Ibolya és Keleti Márton rendező lánya, Keleti Krisztina. 

Nyugágyak, Duna, naplemente, fröccsök és művészfilmek várnak a Fellini Római Kultúrbisztróban, mivel az Óbudai Nyár 2017 programsorozat alatt, itt is kedvedre mozizhatsz. A helyszín különlegessége mellett a filmek sem lesznek átlagosak: szerdánként francia, angol és spanyol filmekből vetítenek.

Különleges helyszínek még bőven akadnak Budapesten, ilyen a VárKERTmozi is, ahol a hatalmas közönség sikert arató Kincsem mellett például az Új Nemzedék Központ által támogatott, Wellherelo filmet, a #Sohavégetnemérőst is megnézheted. A vetítések legtöbbször teltházasak, így érdemes előre megvenni a jegyeket. A vetítések 21.30-kor kezdődnek, de a kapunyitás 19.00-kor van. A belépőjegy felmutatásával 300,-Ft lefogyasztható a Street Food kiállítóknál a helyszínen. Ha esne az eső sem kell parázni, hiszen akkor az egész cucc folytatódik a vetítőteremben.

Romantikus, Balatonos, kertmozis:

A romantikus Fövenyes kertmozi kihagyhatatlan hely egy családi kirándulás alkalmával. A hangulat ugyan a múltat idézi, de a digitális hang- és vetítéstechnika elrepít minket egészen Hollywoodig. Szerdánként művészfilmek az ínyenceknek, szombaton és vasárnap pedig a gyerekeké a terep. Amit érdemes még tudni, hogy a kertmozi kutyabarát, így négylábúb barátaink is velünk filmezhetnek, de talán, ami még ettől is fontosabb, hogy a hely részlegesen akadálymentesített!

A hangulatos Balatonakali kertmozi a Művelődési Ház kertjében kapott helyet, ettől függetlenül itt is naprakész moziműsor, friss popcorn és hideg üdítők várnak minket. Ami kiemelkedő még, hogy a kertmozi teljesen akadálymentesített a higiéniás blokkot is beleértve. Ide is érkezhetünk ebekkel, úgy tűnik a Balaton északi-partján külön figyelmet szánnak a gazdik kedvenceire is. 

Panoráma kertmozi Vonyarcvashegyen várja a szabadtéri mozizókat, a Lidó Strand mellett. A 2016-ban újranyitó mozi felújításra került, korszerűsítették a hangrendszert, a padokat pedig kényelmesebbé varázsolták. Június közepétől esténként 9 órakor kezdődnek, viszont júliusban több alkalommal 11 órakor kezdődnek vetítések.