Moziba megy a Z generáció - indul az budapesti éjszakában készülő magyar film forgatása

18/06/29 péntek
ujnemzedek.hu
Senki nem megy sehova. Ez a címe.

Június 26-án kezdődik Hartung Attila első játékfilmjének forgatása: a Senki nem megy sehova felvételei 24 napon keresztül július végéig tartanak a budapesti éjszakai élet kultikus helyszínein és a Szabadság híd tetején. Hartung filmje elsőként foglalkozik a Z generáció problémáival.

Hartung Attila filmjének főszereplői mai magyar tinédzserek, digitális bennszülöttek, akik úgy érzik, nekik mindent szabad és nincsenek határok, nincsenek következmények.

Tetteiket rendszerint felveszik telefonnal és megosztják, ami rengeteg lájkot hoz.

A bandának az érettségi után egy búcsúestéje marad, mielőtt szétszélednek külföldre tanulni. Ezen az éjszakán a fiúk azonban túl messzire mennek: olyan dolgot csapnak fel a netre, ami komoly következményekkel járhat.

Megpróbálják helyrehozni a dolgot, és belevetik magukat a budapesti éjszakába.

Az SZFE filmrendező szakán idén végző rendező célja kritikus hangvételű közönségfilmet készíteni a fiatalokról és a mai Budapestről. (Itt olvashatsz vele egy tök jó interjút különben.) A filmben főszerepét Yorgosz Goletsas amatőr színész, a Deep Glaze zenekar frontembere, valamint Sipőcz András ‘Csipesz’, népszerű vlogger, youtuber alakítják majd. A filmben játszik továbbá László Panna, László Zsolt színművész lánya; Stohl András; cameo szerepekben pedig a 18-30 év közötti korosztály számos meghatározó alakja feltűnik majd. Az alkotók együttműködnek vezető magyar alternatív zenekarokkal: a zeneszerzésében részt vesz Henri Gonzalez, a Fran Palermo frontembere és Konsiczky Dávid a Csaknekedkislányból.

A Senki nem megy sehova az Inkubátor Programban a Filmalap 62 millió forintos támogatásával készül, és várhatóan 2019 tavaszán kerül a mozikba a Vertigo Média forgalmazásában.