A Nestlé nyolcvan évvel ezelőtt dobta piacra a fehér csokit, azóta senki sem állt elő természetesen más színű és ízű csokival, maradt a fehér, az ét és a tej. Svájci csokigyárosoknak most azonban színezékek és egyéb adalékanyagok nélkül sikerült előállítaniuk a rózsaszín csokit elefántcsontparti, brazil és ecuadori kávébabból. A Barry Callebaut cég főnöke, De Saint-Affrique szerint: bárki megpróbálhatja lemásolni a színt és azt ízt, de valódi csokit készíteni a normál csokialapanyagokból ezzel a színnel és ízzel hihetetlenül nehéz lenne. Ők ugyan ruby chocolate-nek szeretnék hívatni, de ugye mindeki rózsaszínnek fogja, hiszen az.
A következő Valentin-napon talán már te is valódi rózsaszín csokiszívecskével lepheted meg a kedvesed. Hát nem csodálatos? Nem.
kép: Barry Callebaut
kép: Barry Callebaut