Korszakalkotó felfedezés: az ét-, tej- és fehér után itt a rózsaszín csoki!

17/09/06 szerda
ujnemzedek.hu
Bár az előállítók rubinnak akarják hívatni, de hát ez akkor is rózsaszín, hé.

A Nestlé nyolcvan évvel ezelőtt dobta piacra a fehér csokit, azóta senki sem állt elő természetesen más színű és ízű csokival, maradt a fehér, az ét és a tej. Svájci csokigyárosoknak most azonban színezékek és egyéb adalékanyagok nélkül sikerült előállítaniuk a rózsaszín csokit elefántcsontparti, brazil és ecuadori kávébabból. A Barry Callebaut cég főnöke, De Saint-Affrique szerint: bárki megpróbálhatja lemásolni a színt és azt ízt, de valódi csokit készíteni a normál csokialapanyagokból ezzel a színnel és ízzel hihetetlenül nehéz lenne. Ők ugyan ruby chocolate-nek szeretnék hívatni, de ugye mindeki rózsaszínnek fogja, hiszen az.

A következő Valentin-napon talán már te is valódi rózsaszín csokiszívecskével lepheted meg a kedvesed. Hát nem csodálatos? Nem.

kép: Barry Callebaut

 

kép: Barry Callebaut