Hollywood tényleg annyira bendzsa, hogy rebootolta a 80-as éveket

17/05/30 kedd
ujnemzedek.hu
Márhogy az van, hogy a 30 évvel ezelőtti, óriási sikerek közül eddig csak három mozinak nem készült folytatása, előzményfilmje.

De most komolyan: annyira fáj arrafelé a kreativitás a marketwatch.com cikke alapján, hogy öltönyös mogulok excell-táblákba rendezve a profit/bukás arányt komoly biztonságijátékba kezdtek, és gyakorlatilag

úgy lefejték a 80-as éveket, ahogy azt egy tisztességes tehenészet konkrétan szégyellné.

A cikkben utánanéztek, melyik akkoriban készült, kitőrő sikerrel futó filmből nem készült még semmiféle frissítés (legyen az prequel, reboot, vagy folytatás). 3. Három film nem esett még áldozatul annak a felfogásnak, hogy a friss, kreatív ötletek kevésbé tömik tele a holmiféle pénztárcákat az egyszer már jól bevált receptekkel szemben.

Az írás különben azért született meg, mert a Múmia c. (ergh) mozi reklámkörútján maga Tom Cruise árulta el az őt faggató újságírónak, hogy igen, jövőre forog a Top Gun 2. Tudjátok, ez az az ősrégi film, amiben a rettentő karizmatikus pilóta... hát... 

repül.

Hogy a Top Gun KETTŐ miről fog szólni a drónok, gondolattal irányított rakéták és konkrét gyíkemberhadseregek korában, nos, arról dunsztunk sincs. De tény, hogy a két héttel ezelőtti, friss mozibemutatókról szóló cikkünkben is máris kiszúrhatunk egy folytatást - most pedig Veréb János kapitány pontosan ötödjére hajózza szét a filmszínházakat.

Illetve hanyadik Fast and the furious-t láttuk is legutóbb, hm?

Szóval nem vádolható halivúd a frissítésre való hajlammal, az tuti. 

De ez vajon tényleg rossz dolog?

Nem a mi tisztünk eldönteni a dolgot, egyesek pölö a hatodjára mikrózott székelykáposztát is élvezettel fogyasztják, ízlésekről meg csak pofozkodni lehet. De vissza a 80-as évekbe: mozibolondok, mit tippeltek, melyik három, rettenetesen sikeres filmhez nem nyúlt hozzá La La Land enyves mancsa?

Ezekhez itt:

Aranyoskám

E.T.

Esőember

Lehet sírni.