Fekete fagyi vs. szemét fagyi - melyik a menőbb? Szavazz!

17/04/20 csütörtök
ujnemzedek.hu
Az Instagram remek platform a foodporn kedvelőknek, hiszen pillanatok oszthatják meg a legextrémebb kajás fotókat, ezzel akár trendet is teremtve. Az elmúlt hetek legnagyobb őrülete a fekete fagyi, de egyből lett méltó trónbitorlója a szemét fagylalt.

Ahogy minden évben akadnak különlegességek a fagylaltok világában, úgy idén sem maradunk extrém darabok nélkül. A közkedvelt unikornisos minták nem csak a ruhákon, kiegészítőkön és szépségápolási termékeken jelennek meg, hanem a fagyikat is előszeretettel mintázzák róluk. Ennek ellenére az Instagram befutója mégsem a színes, szarvas lovacska lett, hanem az ébenfekete színű fagyi. 

A legtrendibb foodie idén sötét feketében pompázik, de hogy miből készül? Nem, nem csokiból, hanem aktív szénből. Az aktív szén méregtelenítő és gázcsökkentő (konkrétan hasfogó), az utóbbi időben (újra) netes népszerűségnek örvend a "gasztroegészségeséletmódkisérletezők"  körében. Nem meglepő, hogy fagyi is készült belőle. A nyalánkság kinézete maximálisan Insta-kompatibilis, de az ízével sokan nincsenek kibékülbve.

A trónbitorló?

Az amerikai Portlandben Kim Malek, a Salt & Straw alapítója kezdte el feldolgozni az otthonában felhalmozott kajamaradékokat, majd ezekből újszerű fagyikat készíteni. Karamellizált almás, szalonnás, körtés-kék sajtos - elsőre furcsán hangzik talán, de az ízével sok látogató meg van elégedve a tulaj szerint. Malek úgy gondolja fontos, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy mennyi ételt dobunk a kukába, emellett mennyien éheznek szerte a világban, ezért készíti "szemétnek szánt" kajákból a trendi fagyikat. 

Körte és kék sajt jégkrém (Forrás:Salt & Straw)