Ezeket a forrócsoki-recepteket ki kell próbálnod

17/11/16 csütörtök
ujnemzedek.hu
Az időjárás őszből lassan télbe fordul, jönnek a bekuckózós esték, amikor egy jó film vagy könyv társaságában szívesen iszogatunk forró csokit. A szimpla zacskós kavargatós, bögrés finomságoknál ezek a különlegesebb receptetek sokkal nagyobb élvezetet tartogatnak.

Mandulás forró csokoládé

Hozzávalók:

  • 6 dl tej
  • 2 csapott evőkanál méz
  • 2 rúd fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 1/2 dl rum

A csokidarabokat beleöntjük egy lábasba, majd felolvasztjuk. Hozzáöntjük a kétféle tejet, az aromát és a tejszínt, végül  megszórjuk egy csipet sóval és újra felforraljuk.

Fehér forró csokoládé

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 10 dkg fehér csoki
  • tejszínhab
  • kevés fahéj

A tejet felforraljuk. Beletördeljük a fehér csoki darabokat, majd addig melegítjük, amíg el nem olvad. Ezután pohárba töltjük és már kész is.
 

Fahéjas-rumos forró csokoládé

Hozzávalók:

  • 6 dl tej
  • 2 csapott evőkanál méz
  • 2 rúd fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 1/2 dl rum

Az étcsoki és rum kivételével felforrósítjuk a hozzávalókat. Miután felforrósodott, elkeverjük benne az étcsokit és a rumot is.

Fagyasztott forró csoki

  • 2 csésze tej
  • 3 zacskó forrócsoki-por
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 3 csésze jég
  • díszítéshez csokiszirup és tejszínhab

A titka az, hogy miután kész a forró csoki, hozzáadjuk a jeget és aprítóval összekeverjük.

A youtuberek számára sem ismeretlen a forró csoki készítés, less el pár trükköt tőlük.