Erasmusos diákok emlékeiből nyílik kiállítás

17/04/24 hétfő
ujnemzedek.hu
Az Erasmus+ 30 Szabadegyetemen olyan tárgyakból szerveznek kiállítást, amiket volt ösztöndíjasok küldenek, hogy személyes történeteiket megosszák a rendezvény résztvevőivel. Neked mi a legkedvesebb ereklyéd?

A cipőfűző, amit búcsúzóul kaptál a reptéren legkedvesebb Erasmus-barátodtól, a bögre, amiből aznap ittál, amikor életedben először láttad a tengert, vagy éppen a vonatjegy, amivel eljutottál gyerekkori álmaid helyszínére. A külvilágnak ezek jelentéktelennek tűnő tárgyak, azonban te pontosan tudod, hogy milyen felbecsülhetetlen kincset rejtenek magukban: életre szóló emlékeket! Mutass meg magadból egy darabot! - írják a szervezők a felhívásban. 

Hogy tudsz jelentkezni? 

  • Küldj egy fotót a szívedhez közel álló tárgyról erre az e-mail címre: erasmusjatek@tpf.hu

  • Írd meg max. 800 karakter terjedelemben, hogy milyen személyes élményed fűződik a tárgyhoz. A kiállításon ezt elhelyezik a tárgy mellett a neved és Erasmus országod feltüntetésével. Amennyiben nem szeretnéd, hogy neved megjelenjen, ezt feltétlenül jelezd az elküldött e-mailben. Ne felejtsd el megírni, hogy mikor és melyik országban vettél részt az Erasmus+ programban.

  • Küldd el jelentkezésed legkésőbb 2017. április 24-ig az erasmusjatek@tpf.hu e-mail címre.

Figyelem! A pályázni kívánt tárgy nem haladhatja meg a 30×30×30cm méretet, és/vagy a 2 kg súlyt.

A felhíváson kizárólag az e-mailen beküldött, a felhívás témájának megfelelő tárgyak és történeteik vesznek részt. Amennyiben egy beküldött képet a Tempus Közalapítvány a nyugalom megzavarására alkalmasnak talál, azt kizárhatja a pályázatból.

Mit kapsz cserébe?

  • A kiválasztott tárgyakat és történeteiket 2017. május 5-én kiállítják az Erasmus+ 30 Szabadegyetemen, ahol a látogatók szavazhatnak kedvenc tárgyaikra. A legtöbb szavazatot kapott tárgy tulajdonosa ajándékcsomagot kap.

  • A kiállításra kiválasztott tárgyak fotóit és történeteiket a Tempus Közalapítvány honlapján és Facebook oldalain (Erasmus ösztöndíj hallgatóknakErasmus+ Ifjúság és Eurodesk) publikálják. 

Kiválasztás

A kiállításra szánt tárgyakat a Tempus Közalapítvány szakmai zsűrije választja ki. A kiválasztott tárgyak tulajdonosait április 25-én értesítik, és mindenkivel személyesen egyeztetnek arról, hogy miként tudják eljuttatni hozzájuk a tárgyakat. A zsűri tagjai az Erasmus+ programiroda és a Tempus Közalapítvány kommunikációs munkatársai.

A Tempus Közalapítvány vállalja, hogy a kiállítást követően a tárgyakat sértetlen állapotban visszajuttatja tulajdonosának.

További információk és a játék szabályzata itt érhető el.