Egy növényt 30 napig csak szidtak és fenyegettek, egy másikat dicsértek

18/05/10 csütörtök
ujnemzedek.hu
...hogy érzékeltessék, hogy még egy növényre is hatással van a zaklatás. De még mekkora hatással!

A bullying már nálunk sem ismeretlen fogalom: leggyakrabban a cyberbullyinggal, az internetes zaklatással találkozunk, ami sajnos mára egyáltalán nem ritka dolog. De mekkora kárt tehet, amikor valakit rendszeresen sértegetnek, rágalmaznak, pellengérre állítanak, gyaláznak, cikiznek? 

Ennek bemutatására az IKEA eredeti ötlettel állt elő. A kiindulópontjuk az volt, hogy a rossz szándékú, negatív kijelentések, szavak minden élőlényre negatív hatással vannak - még egy növényre is. Szóval két szobanövényt vittek be egy iskolába. A gyerekek az egyiket becézték, dicsérték, szeretettel bántak bele, a másikat viszont sértegették, becsmérelték, verbálisan zaklatták. 

A kísérletről szóló videó:

Közben mindkettőt ugyanannyi vízzel locsolták. A kísérlet 30 napig tartott, meg lehet nézni, hogy mi lett az eredménye: nyilván kitaláltátok, hogy a zaklatásnak kitett növény sokkal rosszabb állapotba került a kísérlet végére. 

Digitális Immunerősítő Program

A digitális veszélyek a nem kellően védett webkamerákon kívül még számos úton utolérhetnek: e-mailen, egy fake weboldalon, nyilvános wifi kapcsolatokon vagy épp mobilalkalmazásokon keresztül.

Az internet egy cool dolog, nagyon szeretjük, imádjuk, hiszen elképesztően sok hasznos és jó dologra használható, de vannak veszélyei.

Az Új Nemzedék Központban azon dolgozunk, hogy ezeket a veszélyeket minél hatékonyabban el tud kerülni. Összefogásunkkal több, mint ötven cég és szakértő dolgozik azon hónapok óta, hogy olyan 100 pontból álló, gyakorlati segítséget nyújtó javaslatcsomagot adhassunk a kezedbe, amelynek segítségével biztonságban tudhatod a gépedet, a telefonodat, a képeidet és egyéb féltett adataidat.

A témában sok infót, tippet, érdekességet és hasznos tanácsot találhatsz az ujnemzedek.hu-n. A Digitális Immunerősító Programról pedig itt olvashatsz részletesent: www.mydip.xyz.

Forrás: Boredpanda