Bréking: újra menő a kétsoros görkori! - VIDEÓ

16/10/03 hétfő
ujnemzedek.hu

A sportág születése nem köthető pontos dátumhoz, ám a feltételezések szerint már az 1700-as években is görkorcsolyáztak, így valószínűsíthető, hogy a foglalatosság akár 300 éves éves múltra tekint vissza. Félreértés ne essék, nem mi mondjuk ezt, hanem az utanpotlassport.hu, sőt, ők még azt is állítják (ami egyébként tök logikus) hogy az úgynevezett hagyományos korcsolya terjedt el, majd később a jégkorcsolya mintájára létrehozták az in-line skate-et, vagyis a soros korcsolyát. 1819-ben Franciaországban fejlesztették ki és szabadalmaztatták az első dokumentált in-line eszközt, s ennek az évszázadnak a közepén további feltalálók tűntek fel különféle típusú görkorcsolyákkal.

Mennyire vicces különben, hogy feltalálójának egy bizonyos

Joseph Merlin-t szokás megnevezni.

Szóval a görkori eleve varázslatos holmi, ráadásul mókának sem utolsó: ha akarod, közlekedési eszköz, ha akarod szórakozás. Sőt, a menőségi-faktort is komolyan meg lehet boostolni vele: 

Na most nem gondoljuk, hogy aki elsőre köti fel magára a skate-et, hasonló trükkökre lesz képes, mint ezek a csajok itt, de tegyük a szívünkre a kezünket: mindannyian szeretnék annyira királyak lenni, mint ők ebben a videóban. És ami plusz: újra menő a az olszkúl kétszer kettes kori!