A legidiótább stockfotók a különböző foglalkozásokról, orbitális bakikkal

18/05/24 csütörtök
ujnemzedek.hu
Védősisakban az irodában ücsörgő építészmérnökök, hangosbeszélővel üvöltöző személyi edzők. Stockfotók a szakmákról, ahogy azt Móricka elképzeli...

Van egy külön műfaj a fényképek világában, amit előszeretettel használnak illusztrációként a mindenféle portálok (főleg a női életmódmagazinok, de sokan mások is) - ez pedig a stockfotó. Ezek olyan előre beállított képek, ahol fotómodellek játsszák el a különféle karaktereket, helyzeteket, a családi veszekedéstől a leckét író gyereken át a konyhában tüsténkedő háziasszonyig. A stockfotók egy nagy része pedig a különféle foglalkozásokat jeleníti meg. 

Igen ám, csakhogy sokszor annyira amatőr, sőt, dilettáns módon, hogy az nem csak az adott szakmában dolgozók, hanem mindenki számára egyértelmű. Például amikor egy szaki a fejénél fogja meg a kalapácsot, vagy sisakban ül az irodában (ahol ugye semmi nem eshet a fejére, hiszen az egy iroda, és nem egy építkezés). 

Ezek a foglalkozásokat ábrázoló, elbaltázott stockfotók annyira nevetségesek néha, hogy külön hashtagen gyűjtik őket a bakikon szórakozni vágyó érdeklődők a Facebookon és az Instagramon. 

Ezekből a #BadStockphotosofmyjob hashtag alatt megjelent képekből vadásztuk össze a legszánalmasabbakat az Instagramról.

Ő az első tanár, aki ceruzával is tud a táblára írni, (ráadásul a képletet is elrontotta állítólag...)

 

Human Byebye (@human_byebye) által megosztott bejegyzés,

A legjobb előadók úgy is le tudják adni az anyagot, hogy egy betűt sem írnak a táblára. De azért ott hadonásznak és mutogatnak előtte, ami elengedhetetlen ebben a szakmában, mint tudjuk. 

 

Alya Syaheera Amran (@aliciaamran) által megosztott bejegyzés,

A távmunkában dolgozó menedzserpalánták mindig valami erdőből tolják a melót, ahol persze mindig van egy tökéletes irodai asztal is (ha nincs, visznek magukkal).

 

Hila Wolffheim (@hila.heels) által megosztott bejegyzés,

A sterwardessek repülőrajttal indulnak az utasok közé, felszolgálni a frissítőket. Ezt gyakorolják is, ilyenkor egymással versenyeznek. 

 

Brenton (@lilprecious85) által megosztott bejegyzés,

A tipikus banki ügyfélszolgálatos mindig tart a kezében egy csomó pénzt, legyező alakban. Ismét egy műhelytitok, amit eddig senki sem sejtett (a bennfenteseken kívül, persze).

 

David Cotts (@davidcotts) által megosztott bejegyzés,

A tipikus autós helpedesk: mindig kézbe veszi azt a szerszámot, amivel a telefonáló ügyfél autójának a problémáját meg lehetne oldani, szóval nem a levegőbe beszél. 

 

Aimee G (@vibrancenutrition) által megosztott bejegyzés,

Nem tudtad? A dietetikusok (fogorvosok, orvosok?) mindig tartanak egy kisebb láda zöldséget és gyümölcsöt a rendelőjükben. Ezt rágicsálják két beteg közt. 

 

Paloma Toedtli (@paloma.toedtli) által megosztott bejegyzés,

A biokémikusok, rákkutatók, génsebészek legfőbb tevékenysége, hogy műanyag DNS-mintákba színes folyadékot injekcióznak. Természetesen ez igen veszélyes, ezért csakis védőszemüvegben és gumikesztyűben lehet belefogni, de otthon még így se próbáljátok ki, nehogy módosuljon esetleg a műanyag génmintátok. 

 

Hannah (@hannahpsauce) által megosztott bejegyzés,

A képen két tipikus archeológust/régészt láthatunk. A jobb oldalon látható - feltehetően - professzor már évtizedek óta Indian Jonesnak képzeli magát, és ez idős korára csak egyre rosszabb. (Persze fiatalabb munkatársai nem mernek szólni neki, hogy legalább ne fényképezkedjen ennyit, mert lejáratja a tanszéket.)

A bal oldalon egy pályája elején járó régészlány éppen ráveti magát egy koponyára, ugyanis a szakmai érdeklődés buzog benne (a lányban, nem a koponyában). Mivel tudta, hogy a stockfotóügynökség munkatársai ma jönnek az ásatásra, ezért kicsípte magát egy kicsit a fotózás kedvéért, és felvette az ünneplő régészruháját. Véletlenül egyébként is topmodellkülsejű, de most a csábos tekintetét is bevetetette, hogy bemutassa ezt a szép hivatást, és felkeltse a fiatalok (főleg a fiúk) érdeklődését ez iránt gyönyörű hivatás iránt (ami a kép ki nem mondott sugalmazása szerint talán még nála is szebb).

 

Adam Stansbury (@theplantpoweredpt) által megosztott bejegyzés,

A személyi edzők gyakori, és elképesztően hatékony módszere, amikor egy hangosbeszélőből üvöltenek a tőlük pár centire álló kliensük fülébe. Azt magyarázzák el neki jó hangosan, hogyan kell jól edzeni, és hogyan nem szabad. Ezt kizárólag akkor teszik, amikor a másik éppen nem edz, hanem vigyázban áll melletük. 

 

Hailey Ferraro (@ferrarohailey) által megosztott bejegyzés,

Egy tucatpillanat, amit bármelyik irodában nap mint nap láthatunk: egy munkatársnő éppen egy jógaászanát gyakorol, miközben a frissen beérkezett e-mailt olvassa. 

 

Gelandang Jangkar (@ninoeyl) által megosztott bejegyzés,

A képen építészmérnökök tartanak szakmai megbeszélést. Sajnos az irodájukat nem ők építették, így, mivel hullik a vakolat, a téglák, és néha a gerendák is, az irodában csak védősisakban szabad tartózkodni. De ez nem probléma, hiszen a sisakjuk annyit volt a fejükön, hogy már hozzá is nőtt, így zuhanyzáskor sem veszik le, sőt, az ágyban is viselik. 

 

Annette Michelle (@messianic_crouton) által megosztott bejegyzés,

Ez a béna munka-stockfotók állatorvosi lova, szinte mindent elrontottak rajta, amit lehetett. Először is a munkadarab nincs rögzítve, így ahogy a fúró hozzáér, valószínűleg azonnal lerepül onnan. Ha a jómunkásembernek szerencséje van, akár szemen is találhatja ez a szép vasdarab, már csak ezért is jó ötlet, hogy nem húzott védőszemüveget. De ő nem most kezdte a szakmát, ezért biztosra megy, és jó közel is dugja a fejét a veszélyes munkadarabhoz.