A 10 legjobb sírós film

18/02/16 péntek
ujnemzedek.hu
Te is meg szoktad könnyezni a megható filmeket és jeleneteket? Akkor is, ha nem egy drámáról van szó? Ha így van, nézd végig ezt a listát!

Egy-egy őszi, vagy korán sötétedő, hideg téli napra ezek ideális filmek lehetnek. Akár a pároddal együtt nézve, akár csak úgy, hogy szeretnél egy kicsit egyedül lenni.

P.S. I love you

Tipikusan az a film, aminek már az első képkockáit látva könnybe lábad a szemünk. A sztori elején már elveszítjük az egyik főszereplőt, akit Gerald Butler alakít, viszont mégsem tűnik el teljesen a filmből. A férj ugyanis üzeneteket hagy feleségének, akit Hilary Swank játszik, hogy segítsen neki új életet kezdeni, elengednie régi életét, és megtalálni a boldogságot az újban. Az egész filmben hullámzanak az érzelmek, szóval ha ezt választod esti filmnek, spájzolj be magad mellé egy százdarabos papírzsebkendő-csomagot is.

Édes november

Ez az a film, amit legtöbben a zenéjéről ismerünk: a Charlize Theron és Keanu Reeves szereplésével készült Édes november című film megható betétdalát Enyának köszönhetjük. Meg azt is, hogy libabőrösek leszünk és totál megborulunk, ha csak meghalljuk. A történet szerint egy munkamániás és magának való pasas belehabarodik egy gyönyörű, bohókás, szabad szellemű nőbe, de szerelmük csupán csak egy hónapig tarthat. A kapcsolatuk útjába egy betegség áll, amit az egyik fél titkol a másik előtt. A szomorú, de léleksimogató történet mindenki szemébe könnyeket varázsol.

Édesek és mostohák

Elsőre könnyed kis családi-romantikus filmnek tűnhet a történet, aztán durva, szívet tépő drámába csap át a dolog. Julia Roberts és Susan Sarandon olyat alakít ebben a filmben, hogy tuti nem bírod ki bőgés nélkül. A filmben ők ketten mutatják meg egy nő, anya két oldalát. Miközben az anya súlyos beteg lesz, el kell fogadnia, hogy gyermekei egy másik nővel fognak tovább élni, ha ő meghal. Az anyaság, az elmúlás, az anyai önzés és szeretet mind-mind megjelennek ebben a történetben. Miután megnézted, biztosak vagyunk benne, hogy azonnal megöleled vagy felhívod az édesanyádat, hogy elmondd neki, mennyire szereted! De lehet, hogy az a legjobb, ha együtt nézitek meg, egy csajos délután programjaként. Zsepiket elő!

Titanic

1912-ben indult el első és egyben utolsó útjára a világ addigi legszebb és leghatalmasabb óceánjárója, a Titanic. Rengeteg ember utazott a fedélzetén, többek közt a két főszereplő, Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet). A két fiatal teljesen más körülmények között él, a jómódú Rose mégis beleszeret az alacsony származású és szegény Jackbe. Az út során egyre jobban megismerik egymást, viszont szerelmük nem teljesedhet be a szárazföldön, mert a hajó jéghegynek ütközik. A jéghideg vízbe zuhanva Jack feláldozza önmagát szerelméért, így a lány megmenekül, a fiú viszont a tengerbe veszik. A film legsikeresebb dalát Celine Dion jegyzi a My heart will go on című számmal. 

Séta a múltba 

Landon Cartert (Shane West) mindenki ismeri, hiszen a menő srácok közé tartozik a gimiben, viszont egy őrült és veszélyes játék miatt közmunkára ítélik. Szombatonként kötelező suliba mennie, korrepetálni az erre szoruló tanulókat és részt venni a suli egyik színdarabjában. Így ismeri meg Jamie-t (Mandy Moore), a lelkész lányát, aki aztán végzetesen beleszeret. Természetesen a két fiatal totálisan különbözik egymástól, mégis megtalálják a közös hangot. miután Carter tudomást szerez a lány betegségéről, sorra váltja valóra Jamie bakancslistán gyűjtögetett álmait, ameddig képes rá... 

Kedves John! 

A jóképű hivatásos katona, John Tyree (Channing Tatum) eltávját tölti Dél-Karolinában, látogatóban az édesapjánál, mikor megismeri Savannah Curtist (Amanda Seyfried). A fiatal lány a nyári szünetre ment haza, ekkor ismerkednek meg, és egymásba szeretnek. Két hét után viszont Johnnak vissza kell mennie a szolgálatba, és ettől kezdve csak ritkán láthatják egymást. A külön töltött idő megpróbáltatásai mellett azzal is számolnia kell a lánynak, hogy szerelme folyamatos veszélynek van kitéve. De vajon legyőzhető a távolság, és beteljesül-e a fiatalok szerelme? 

Szerelmünk lapjai

Szintén egy kultfilmnek számít a szomorú, szerelmes, romantikus filmek kedvelői között. Allie és Noah tinik voltak, amikor találkoztak és egymásba szerettek, viszont a lány gazdag szülei határozottan ellenzik kapcsolatukat, aminek az lesz a vége, hogy a két fiatal útjai elválnak. Amikor évekkel később újra találkoznak, a szerelmük ismét fellángol, és Allie-nek választania kell vőlegénye és előkelő társadalmi rangja, valamint Noah között. A történet csavarja, hogy egy kedves idős úr olvassa fel a róluk szóló könyvet újra és újra egy hasonló korú hölgynek - de nem lőjük le a poént.

Csillagainkban a hiba

A film két beteg fiatal szerelméről és kapcsolatáról szól, ami ugyanolyan gyönyörű, mint bármelyik más kamaszszerelem, csak sokkal fájdalmasabb. Az biztos, hogy ha ezt a filmet választod, készülj fel arra, hogy sírás nélkül nem úszod meg. Rendkívül szép történet, méltán lett a fiatalok kedvence is. Lehet, hogy átértékeled az életed a végére! 

Love Story

A film a 70-es évek legkedvesebb filmje volt, de mai napig rengeteg fiatal nézi meg. A történetben a gazdag fiú megismerkedik, és beleszeret a szegény lányba, aki viszonozza a szerelmét. A boldogságuk mégsem lehet tökéletes és gondok nélküli, mivel a lány beteg lesz. Tuti telesírod tőle a párnád! 

Keith 

A történet főszereplője Natalie (Elisabeth Hernois), aki élsportoló, jó tanuló, és gyönyörű - az ember pedig el is könyveli róla, hogy az élete tökéletes. Aztán képbe kerül Keith (Jesse McCartney), aki azonnal felkelti a lány érdeklődését. Barátok lesznek, majd egymásba szeretnek, azonban kiderül, hogy Keith halálos beteg, ez pedig totál felborítja Natalie eddigi életét.