Nyolcvanévesen megy Erasmusra a történelem szakos hallgató

18/02/20 kedd
ujnemzedek.hu
A nyolcvanéves Miguel Castillo történelemszakos hallgató de nem áll meg ennyinél: a következő félévben Erasmusszal megy Olaszországba.

Az El Pais ír a szépkorú férfiról, aki fiatalokat megszégyenítve vetette magát a felsőoktatásba. Eddig is rengeteg cikk született róla, de most még nagyobb dobásra készül. 


Fotó: University of Valencia

Castillo, a nyolcvan éves történelemszakos hallgató hétfőn indulni el Veronába, hogy elkezdje az Erasmus adta lehetőségek kihasználását: új nyelvet tanuljon, megismerjen egy új nemzetet, szokásait, ünnepeit és embereit. A úriember köszöni szépen a magánélete is mesésnek mondható: három gyermeke, valamint hat unokája van - minden elismerésünk az övé, hogy emelett bőven jut ideje a tanulásra és álmai elérésére is. Sok egykori iskolatársa is felnéz rá, gyakran mondogatják is neki, hogy ők ennyi idősen szégyelnék magukat és tuti nem iratkoznának be egyetemre. 

De Miguel egyáltalán nem érzi magát kellemetlenül, de nem akar többet a négy fal között ücsörögni és hagyni, hogy a napjait semmittevéssel töltse. A nyilatkozataiban utalt is arra, hogy egészségi állapota miatt jelentkezett az egyetemre: miután infarktust kapott és koszorúérműtétet hajtottak végre rajta, azt érezte, nem arra vágyik, hogy csak otthon szunyókáljon, neki még nagyon sok tenni és -tanulnivalója van!

A fiatalabb korosztállyal, vagyis csoporttársaival is jól kijön, ráadásul még a jegyzetcserékbe is mindig benn van. Elmondása szerint nem számít a kora, nem is tekintenek rá másképp, úgy fogadták el, ahogy van. A legtöbb tantárgyból jól szerepel, persze vannak napok, amikor inkább unokázik és a tanulást háttérbe szorítja. Az Erasmusra felesége is elkíséri, kibérelnek majd egy lakást és együtt töltik el majd ezt a rövid időszakot - talán ebben tér el egyedül az átlag diákoktól. Castillo szerint a fiatalok bulizni és szórakozni vágynak, ezért jelentkeznek a programra, de ígéri ő is igyekszik majd felzárkózni hozzájuk. 

Forrás: El Pais