Március 7.: Tanulj SzakMÁt! szakképzési Börze - érdemes kinézni

17/02/23 csütörtök
ujnemzedek.hu
Ráadásul az Új Nemzedék Központnak is lesz standja, ugorj be majd hozzánk!

Március 7-én immár második alkalommal rendezik meg a Tanulj SzakMÁt! Pályaorientációs és Szakképzési Börzét a MOM Sport Központban.

A program célja, hogy segítséget nyújtson az új szakképzési rendszerben való eligazodásban, a megfelelő szakma kiválasztásában, amely hozzájárul a szakképzésben végző fiatalok és felnőttek eredményes bekapcsolódásához a munka világába, valamint hogy támogatást nyújtson a pályaorientáció megerősítéséhez mind egyéni, mind intézmény szinten, ezzel hozzájárulva a pályaválasztás pedagógia-szakmai jellegű feladataihoz.
 

Természetesen az Új Nemzedék Központ is kint lesz a rendezvényen. A következő programokkal és témákban állunk majd a rendelkezésetekre:

- Mini kérdőív az önkéntességről

- MBT teszt kitöltetése, értékelése, beszélgetés, tanácsadás

-Új Nemzedék Közösségi Terek - miért jó ez neked?

-Ösztöndíj lehetőségek ajánlása

-Önkéntes lehetőségek ajánlása: budapesti önkéntes lehetőségek ajánlása a következő időszakban (kinyomtatva adjuk a kezükbe)

-Az Új Nemzedék Központ önkéntes akcióra toborzás

A börzén a Főváros 5 Szakképzési Centrumának 58 szakképzési intézménye, további 5 nem állami fenntartású szakképzőintézmény, 15 felnőttképző intézmény és 11-a témához és a rendezvényhez szorosan kapcsolódó- partner szervezetünk lesz jelen kiállítóként. Az intézmények önálló standokon szórólapjaikkal, képzési tájékoztatóikkal, képzésekre szóló jelentkezési lapokkal és személyes információnyújtással várják az érdeklődőket.

Az idei rendezvény egyik újdonsága, hogy a szakképzés jegyében egész napos színpadi programmal készülnek a szervezők, ahol a témakörben dolgozó szakemberek panelbeszélgetéseken, különböző megközelítésből mutatják milyen lehetőségeink vannak a szakmaválasztásra.

További információ az esemény Facebook-eventjében.