Lehet jelentkezni - itt vannak a 2017-es évi Erasmus+ pályázati felhívások

16/10/25 kedd
ujnemzedek.hu
Az Európai Bizottság közzétette az Erasmus+ program pályázati felhívásait a 2017-es évre.

A 2014-2020 között megvalósuló Erasmus+ program a legjelentősebb, nemzetközi együttműködéseket támogató uniós program és intézményfejlesztési lehetőség, amelyben mobilitások, stratégiai partnerségek és szakpolitikai reformfolyamatok támogatására van mód. A program oktatási és képzési, valamint ifjúsági és sport területen megvalósuló projekteket támogat, amelyekre 2017-ben 2,1 milliárd euró fordítható a részt vevő országokban.

A köznevelési, szakképzési, felnőtt tanulást segítő és felsőoktatási intézmények, szervezetek szektoronként pályázhatnak, de olyan együttműködésekre is van lehetőség, amelyekben például iskolák, cégek és felsőoktatási szereplők dolgoznak közösen egy-egy projekten.

A közleményben kiemelik: bármely, az oktatás, a képzés, az ifjúságügy és a sport területén tevékenykedő köz- vagy magánszervezet pályázhat az Erasmus+ program támogatására. A fiatalok és fiatal munkavállalók egyéni tanulmányi mobilitásához, valamint ifjúsági stratégiai partnerségekhez nyújtott támogatásokra a fiatalok olyan csoportjai is pályázhatnak, amelyek ifjúsági munkát végeznek, de ezt nem feltétlenül ifjúsági szervezet keretében teszik.

Minden tudnivaló elérhető Ide Kattintva. A részletekről az alábbiakban tájékozódhatsz:

Köznevelés
Szakképzés
Felnőtt tanulás
Felsőoktatás
Ifjúság