Idén ezek a legjobb magyar középiskolák

18/10/09 kedd
ujnemzedek.hu
A listát a veszprémi Lovassy László Gimnázium vezeti, a második a nyolcosztályos, budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnázium, a bronzérmet pedig ugyanezen intézmény négy évfolyamos képzési formája szerezte meg.

A hagyományos, négy évfolyamos gimnáziumokat tekintve az első két helyezett az összetett listát is vezető Lovassy László Gimnázium, illetve a Deák Téri Evangélikus Gimnázium lett. A harmadik helyen a fővárosi V. kerületi Eötvös József Gimnázium végzett.


Lovassy László Gimnázium - Fotó: Facebook

A szakközépiskolák rangsorát a Győri Szolgáltatási Centrum Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája vezeti. A második helyen a Szombathelyi Szolgáltatási Centrum Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma végzett, míg a harmadik ebben a kategóriában a Győri Műszaki Szolgáltatási Centrum Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma lett.

A legjobb középiskolák 2018-as rangsora

1. Lovassy László Gimnázium
(4 évfolyamos gimnázium, Veszprém)

2. Deák Téri Evangélikus Gimnázium
(8 évfolyamos gimnázium, Budapest

3. Deák Téri Evangélikus Gimnázium
(4 évfolyamos gimnázium, Budapest)

4. Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium
(6 évfolyamos gimnázium, Budapest)

5. Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium
(4 évfolyamos gimnázium, Budapest)
 
6. Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
(6 évfolyamos gimnázium, Szeged)
 
7. Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája
(6 évfolyamos gimnázium, Debrecen)
 
8. Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
(6 évfolyamos gimnázium, Budapest)
 
9. Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium
(6 évfolyamos gimnázium, Nyíregyháza)
 
10. Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
(4 évfolyamos gimnázium, Budapest)

A legjojbbiskola.hu-n külön csak gimikre vagy szakközépiskolákra is csekkolhatod a rangsort, ahogyan az összes többi középiskola-típusra is. És persze nem muszáj megállni az első tíznél...

A legjobbiskola.hu portál 1000 intézmény 1700 képzési formáját rangsorolta. Ennél a listánál azonban a készítők a más listáknál szokásos egy év helyett öt esztendő érettségi és kompetencia-felmérési eredményeit átlagolták. Így egy-egy jó vagy rossz év nem torzítja az eredményeket, hanem egységes képet lehet kapni az egyes középiskolák teljesítményéről.

Emellett minden iskolánál külön kiemelték a legsikeresebb érettségi tantárgyakat. Minden érettségi tantárgyból meghatározták az országos átlagot és ehhez viszonyították, hogy egy-egy iskolában mennyivel lett jobb vagy rosszabb az érettségi eredmény. Így az a diák, amelyik tudja, milyen tárgyból szeretne felvételizni, könnyen kiválaszthatja, melyik középiskolában van esélye a legjobb eredményt elérni.

 

Forrás: MTI