Virtuális kalandozás a szakmák világában

19/05/28 kedd
ujnemzedek.hu
Virtuális kalandozás a szakmák világában címmel rendhagyó, interaktív, virtuális- és 3D-megoldásokat is alkalmazó pályaválasztási napot szervez fiataloknak, szülőknek és pedagógusoknak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, 2019. június 6-án.

Június 6-án a Központi Könyvtárban (Budapest VIII., Szabó Ervin tér 1).10 és 17 óra között várják izgalmas beszélgetésekkel, előadásokkal, szakmaszimulációs játékokkal és önismereti tréningekkel az érdeklődőket. Az előadások mellett a VR-technológiának köszönhetően olyan szakmákat is kipróbálhatnak a résztvevők, mint a séf, tetőfedő, vagy éppen az autószerelő. De szó lesz továbbá a régi és az új szakmák fejlődéséről, és a lehetséges jövőről is. A programok során szakemberek segítik a diákokat, képességeik, adottságaik, vágyaik és céljaik megismerésében.

„Szakmát választani ma már nem csak azért nem egyszerű, mert egy 18 évesnek gyakran fogalma sincs, hogy mi szeretne lenni, hova jelentkezzen továbbtanulni, de azért is, mert a mai szakmák jelentős részéről például a szülő, de gyakran a pedagógus sem hallott még” – mondta Dr. Fodor Péter a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) főigazgatója. Kiemelte továbbá az önismeret jelentőségét is, amely ma már nélkülözhetetlen a megfelelő döntéshez, ezért önismereti szakember is szerepel a felkért előadók között.

A programok között szerepel Steigervald Krisztián generációkutató előadása

Mit tanuljunk, hogy sikeresek legyünk a 21. században

címmel. A szakértő olyan új szakmákkal és az ahhoz szükséges készségekkel ismerteti meg a hallgatóságot, mint a SEO szakértő, Big Data-elemző, közösségi médiás marketinges, amelyeket még soha senki nem tanult az iskolában, még azok sem, akik művelik.

Dechertné Gelencsér Anna, a Diákszempont Általános Iskola és Gimnázium alapító vezetője azokat a szociális kompetenciákat ismerteti – amelyekre az iskola különösen nagy hangsúlyt fektet - amelyek a munkavállalás során (is) hasznosak lehetnek. A Jövő kávézó asztalainál pedig négy témában folynak majd beszélgetések multi cégek tapasztalt munkatársai vezetésével.

 

Ha kedvet kaptál, és érdekel a téma, akkor az előadások részletes programjait itt találod!

Ha érdekel, hogy milyen is a szakmaszimulátor játék, akkor ide érdemes kattintanod!

#ottali