Naná, hogy kinn vagyunk - ezt kapod tőlünk az EFOTT-on!

17/07/12 szerda
ujnemzedek.hu
Hiszen az Új Nemzedék ki nem hagyná az év egyik legkirályabb fesztiválját: megmutatjuk, mennyire jófej dolog az önkéntesség, kipróbálhatod, vajon erős-e a digitális immunrendszered, illetve ízelítőt kaphatsz a családbarát ország programjából is.

Javában dübörög az EFOTT Velencén - mi pedig fogtuk magunkat, néhány sátrat, pár babzsákot, és egy csomó, lelkes segítővel bevettük a fesztivált. Egy rakás izgalmas programmal készülünk a két koncert és pár fergeteges csapatás közben megfáradt fiatalok elemeinke feltöltése érdekében!

Lesz:

Légy ❤ es játék! az önkéntesség témakörében
A játékra egyszerre 2 csapat (min.2 fő) jelentkezhet, a játék pedig kb. 20 percig tart. 
Lesz benne: 
- szókereső (30 mpercig nézhetik a nagyméretű szókereső táblát a csapatok, majd le kell írniuk az önkéntességgel kapcsolatosan felfedezett szavakat
- keresztrejtvény (önkéntes fogalmakat kell kitalálniuk)
- önkéntes activity (min. 1 forduló: önkéntes helyzetek eljátszása)
- gondolattérkép összeállítása a társadalmi felelősségvállalás témájában előre adott elemek segítségével

Kreatív fotósarok

Slampoetry-verseny

Digitális Immunerősítő Program (péntekig)

Az Új Nemzedék Központban azért dolgozunk, hogy a magyar fiatalok biztonságosabb online környezetben nőhessenek fel, tudatosabbak legyenek, és el tudják kerülni az ellenük irányuló kibertámadásokat. Azért küzdünk, hogy ne tudják ellopni féltve őrzött adataikat, majd azzal visszaélni, és ne történhessen meg az, hogy valaki cyber bullying miatt kárt tesz önmagában.

Ezért első körben elkészítjük a magyar fiatalok digitális immuntérképét. Az EFOTT-on egy 4x4 m-es sátorban egy mátrix-szerű teret rendezünk be, ahol 4-6 tablet és hostessek segítségével egy online gemifikációs, szituációs játékkal a fiatalok döntéseiből elkészítjük a saját digitális immuntérképüket. Ebből az eredményből már jól láthatják, hogy digitális védekező képességük milyen szinten áll - higgyétek el, nagyon nagy fun lesz a dolog!

A családbarát ország programjának a részeként 

pedig pszichológiai tesztek, beszélgetések a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének (LESZ) 2 önkéntes munkatársával, társasjátékok és sok midnen más várható.

Várunk tehát az Új Nemzedék standjánál minden nap 11-től 18 óráig!