Jön az Orgonák éjszakája!

19/07/05 péntek
ujnemzedek.hu
Filharmónia Magyarország hagyományteremtő céllal első alkalommal rendezi meg az – Orgonapont koncertsorozathoz szervesen kapcsolódó – Orgonák Éjszakája elnevezésű országos zenei eseményét július 20-án.

A program célja, hogy felhívja a figyelmet az orgonához kapcsolódó zenei élmények kimagasló kultúraformáló erejére, valamint az, hogy értékes ismereteket közvetítsen a hangszer történelmével, működésével, építésével és jövőjével kapcsolatosan.

Az idén először megrendezésre kerülő orgonás ünnepen a központilag szervezett nagy koncertek mellett lehetőséget biztosítunk saját szervezésű, orgonához kapcsolódó események társulására is. A hét kategóriában regisztrálható események szervező-közösségei között a Filharmónia Magyarország nyilvánosan kisorsol három értékes nyereményt.

A kategóriák között szerepel orgonakoncert, orgonabemutató, társművészetek és egy rekordkísérlet is, amelynek célja, hogy Kovács Szilárd orgonaművész által, erre az eseményre komponált művét a lehető legtöbb orgonán egyszerre szólaltassák meg július 20-án.

Ne maradj le, jelentkezz az orgonak.ejszakaja@fiharmonia.hu e-mail címre vagy regisztrálj itt!

Ha további információra lenne szükséged, akkor pedig kattints ide!