Idén is érdemes ellátogatni az ország legnagyobb HR fesztiváljára

17/10/18 szerda
ujnemzedek.hu
A HR Fest az ország legnagyobb HR rendezvényére, ahol azt vitatják meg, hogy hogyan lehet a jelen és a jövő kihívásainak megfelelni, vagy akár megelőzni és diktálni a trendeket vezetőként úgy, hogy elkötelezett munkavállalókkal és elégedett, lojális ügyfélkörrel büszkélkedhessünk.

Olyan témákról lesz szó majd, mint például 

  • milyen lesz, amikor egy robot felvételiztet majd embereket,
  • egy algoritmus fél évvel korábban mondja majd meg, hogy mikor fogunk felmondani,
  • a mesterséges intelligencia ajánl tökéletesen testre szabott állásajánlatokat az embereknek,
  • a HR network hub-bá válik és a szervezetbe ki-be járkálnak az emberek,
  • az lesz a szabály, hogy már nem is lesz szabály a munkahelyeken stb.
  • Csupa olyan dolog, amik ma még igazán sci-finek tűnnek.

Hr Fest: 2017. október 26., 9:00–20:00, Akvárium Klub
Facebook event itt.

Ez a jövő annyira ellentmondásos, hogy összesen 65 előadó (20 nemzetközi - Sydney, Johannesburg, Tel Aviv, Pozsony, Prága, Zürich, Vevey, London, Atlanta - és 45 hazai szaktekintély) tárja a 800 magyar és a régióból érkező CEO és HR vezető elé vízióját és vitatkozik arról, hogy milyen is lesz ez a jövő.

Emelett számos más fontos téma kerül terítékre. A diverzitás a legtöbb cég értékei között szerepel. De mennyire vagyunk képesek valóban megélni a diverzitást? Például akkor, amikor szegénytelepen élő roma munkavállalókat alkalmazunk? Igazi sikersztori vagy vérrel, verejtékkel megküzdött igazi integráció? Együtt beszél erről a BAGázs Közhasznú Egyesület, egy telepi roma munkavállaló és a Prezi egyik alapítója a HR Festen!

HR Fest fényképe.

A szervezők azt remélik, hogy ez a közös gondolkodás, a tudásátadás, a gondolatébresztés vagy akár a vitára hívás segít abban, hogy Magyarország nemzetközi összehasonlításban is növelhesse versenyelőnyét, és a régió élére álljon a tudás alapú gazdaság építésében.

A nap későbbi részében - Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár és - Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár is részt vesz az eseményen. Cseresnyés úr a felelős magyar munkáltatók fontosságáról beszél, míg Palkovics úr a tervek szerint arról mesél, hogy a magyar oktatás mennyiben támogatja a versenyelőny megszerzését.

Az Új Nemzedék Központ is részt vesz a fesztiválon

 

Kelemen Tímea fényképe.

Természetesen velünk is találkozhatsz a helyszínen.Szerveztünk egy kerekasztal beszélgetést az Önkéntesbarát Munkahely Díj kapcsán, illetve nálunk lesz a Sakkozzuk ki! akciócsoport filjének bemutatója is. 

Sakkozzuk ki!

A „Sakkozzuk ki!” egy salgótarjáni önszerveződő kiscsoport, amely 2015 júliusában alakult. Céljuk, hogy Salgótarjánban szervezzenek közösségépítő és városszépítő programokat. A csoporttagok életkorából, személyiségéből adódóan szeretnék népszerűsíteni, az olyan innovatív és kreatív megmozdulásokat, melyek Salgótarjánban, Nógrád megyében nem terjedtek még el, de erőteljes felhívó jelleggel vonják magukra az itt élők figyelmét. Szeretnének nyomot hagyni, reakciót kiváltani, példát mutatni – akár más lokálpatriótáknak is, felrázni az alvó várost. 

A Sakkozzuk ki! akciócsoport nyerte az Új Nemzedék Díjat! - erről itt olvashatsz.