Az érzékek peremén - itt a Karácsonyi élménybazár című rendhagyó kiállítás

16/12/15 csütörtök
ujnemzedek.hu
A Magyar Nemzeti Galéria ad otthont a Karácsonyi élménybazár interaktív és izgalmas programjának, amely játékos feladatok sorozatával invitálja a résztvevőket az érzékelés és észlelés világának felfedezésére.

A látogatók eddig nem látott módon, a művészet, a tudomány és a szórakozás határán tapasztalhatják meg az ünnep hangulatát. Az élményfolyam során különböző kihívásokban lehet részt venni, így például a többi érzéktől megfosztva kell illat-labirintusban eligazodni, szinkronizált agyhullámok segítségével karácsonyi fényeket gyújtani, valamint háromdimenziós virtuális térben lehet majd festményeket alkotni.

Az élménysort egy brit tudományos ismeretterjesztő projekt keretében a Hack the Senses csapat alkotta a Wellcome Trust támogatásával.

Az interaktív kiállítás a londoni székhelyű Hack the Senses tudományos ismeretterjesztő projekt és a Magyar Nemzeti Galéria együttműködésével jött létre.

A kiállítás december 18-ig látogatható nyitvatartási időben, állandó kiállítási belépővel hétfő (december 12.) és péntek (december 16.) kivételével a Galéria C épületében, a III. emeleti kiállítótérben.

További infók az esemény oldalán olvashatók.


Fotó: az esemény oldaláról.