Adományfesztivált szervez a Budapest Bike Maffia

18/04/25 szerda
ujnemzedek.hu
Május 12-én látogass el te is a CharityFestre, a Bike Maffia által szervezett adományozói, szabadidős élménynapra. Családok, fiatalok és idősebbek egyaránt megtalálhatják a kiváló programok közül a nekik megfelelőt. Szórakozz és adományozz, hogy ezzel másokon is segíteni tudj!

A szabadtéri közös bográcsolás, szervezett hosszabb - rövidebb erdei gyalogos és biciklis túrák, jógaórák, temérdek sport és gyermekprogram, közös piknikezés, társasjátékok adják az élménynap gerincét. A fesztiválnak helyszínéül szolgáló Sztrilich Pál Cserkészpark, - amely Nagykovácsi legszebb részén helyezkedik el, - biztosítja a gondtalan kikapcsolódást és a természet adta végtelen szabadságot.

Charity Fest azaz Adomány Fesztivál

Az adományozói fesztivál lényege, hogy a szervezők - úgy is mint a Budapest Bike Maffia tagjai, illetve a szervezésben velük együttműködő csoportok - teljes mértékben önkéntes munkában, ellentételezés nélkül végzik a feladataikat. A kitelepülő vállalkozások, cégek, egy általuk meghatározott adományösszegért cserébe jelennek meg a fesztiválon. Az így összegyűlt pénzösszeg, a tárgyévben deklarált célt szolgálja. A céges kitelepülésen túl lehetőség van beszállni a közös bogrács programba, ahol az elkészült ételeket a Bike Maffia rászoruló embereknek, intézményeknek szállítja. Az adományösszeget tovább gyarapítjuk, a vendéglátást elvállaló cégekkel. Így minden elfogyasztott étel, illetve ital után, a haszon kerül az adományozói alapba.

Mire szolgál az adományösszeg? 

2018-ban gyűjtött adományösszeget, rászoruló családok lakásának felújítására költik majd teljes egészében, a BBM Sweet Home projektje során. A fesztiválra várják baráti társaságok, csapatok, cégek, civil szerveződések jelentkezését, a következő lehetőségekkel:

Közös bogrács

Hozd ki a bográcsod és főzd meg életed legjobb meleg ételét! Adj bele apait anyait, mert a zsűri lemeózza, te pedig csapatoddal ajándékokat nyerhetsz! Figyelem! Az étel nem kerül eladásra. Minden adag friss ételt - persze csak ha már a csapatod is jóllakott - a Bike Maffia ételmentő különítménye szállítja el a rászorulóknak. A bogrács szettet, hozzávalókat te állod, ez a hozzájárulásod. A fát, a helyet mi adjuk és persze mi szállítjuk el a bedobozolt ételeket is. 

Kitelepülés / bemutatkozás - aktivitás

Cégeknek és civil szervezeteknek egyaránt lesz lehetősége bemutatkozni. A park óriási területen helyezkedik el, így mindenkinek jut hely. Elsősorban olyan cégeket, vállalkozásokat várnak, ahol prioritást élvez működésükben a társadalmi felelősségvállalás. Amennyiben nálatok még nincs ilyen, de szeretnél bemutatkozni, illetve a helypénz adományoddal segítenéd a rendezvény sikerét, a te cégedet is szeretettel várják a szervezők. A kitelepüléshez aktivitás nem feltétel, de erősen ajánlott! Civil szervezeteknek a kitelepülés ingyenes! 

Tervezett programok: 
A programok listája folyamatosan bővül! De amire biztosan számíthatsz: közös bogrács, nappali jóga, nappali és esti gyalogos túrák, nappali bringatúrák, "kibringázás", gyermekprogramok, sport programok, fűben zenélés neves zenészekkel. A programok folyamatosan bővülnek, a további lehetőségekről az esemény Facebook oldalán olvashatsz.