A MOME kreatív elméi újragondolták a budapesti dizájnszuveníreket

17/02/10 péntek
ujnemzedek.hu
Kreatív ajándéktárgyak, praktikus appok és a várost élhetőbbé tevő kommunikációs projektek tervei fogadják az érdeklődőket a Budapest Projekt Galériában. A Budapest Design-képletek című kiállításon a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) fiatal hallgatói a fővárosi önkormányzattal és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.-tal együttműködve dolgoztak ki a lenyűgöző termékeket és terveket arról, hogyan is képzelik a jövő Budapestjét.

A kiállításon a megszokott magyaros, parlamentes, kalocsaimintás, budapestes szuvenírek helyett újragondolt használati tárgyakat láthat a látogató: söröskorsók romkocsmás dizájnnal, a főváros kilenc hídját megjelenítő porcelánpoharak, a századeleji kávéházkultúrát megidéző, versrészletekkel ellátott vintage kávéscsészék.

A hidak motívumait megjelenítő nyakkendők, a rakpartok lépcsőit megidéző jegyzettömbök. A tárlat egyik különleges darabja az az iránytű, amely a világ a Föld bármely pontjáról Budapest felé mutat, világvándoroknak kötelező. De kiemelhetjük azt a mobilalkalmazást is, ami segít felfedezni és megismerni fővárosunkat és látnivalóit.


Fotó: BVA - Leiner András


Fotó: BVA - Leiner András

A dizájnszuveníreket egyelőre sajnos nem lehet megvásárolni, minden, ami a kiállításon látható, még tervfázisban van. Remélhetőleg a jövőben sorra valósulnak meg a felvetett ötletek.


Fotó: BVA - Leiner András

További érdekes tárgyak és tervezetek a kiállításon tekinthető meg, az esemény részleteit ide kattintva olvashatod el.