Több ezer dobozra lenne szüksége a Mikulásgyárnak

16/11/07 hétfő
ujnemzedek.hu
A lakosságot pedig arra kérik: a még nem lejárt élelmiszereket juttassák el rajtuk keresztül a rászorulóknak.

Alig két hónap van karácsonyig és nem kis bajban van a Mikulásgyár. Nincs ugyanis elég dobozuk, amibe csomagolhatnák az ajándékokat. Ezértmost cégek segítségét kérik: küldjenek minél több dobozt nekik. Olyan vállalatok jelentkezését várják, amelyek sok ezer dobozt tudnak eljuttatni hozzájuk ingyen. Annak, aki segíteni akar, csak el kell hoznia ezeket a Hősök terére - közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár szervezője.

Miközben sok család éhezik, a magyarok rendkívül pazarlóan élnek. A legfrissebb adatok szerint hazánkban évente 560 ezer tonna élelmiszer kerül a szemétbe - hírták közleményükben. 

Hozzátették, hogy egy család évente átlagosan 100 kilogramm élelmiszert dob ki. Ami azt jelenti, hogy minden megvásárolt élelmiszer 10 százaléka landol a szemétben. A Mikulásgyár azt kéri, hogy ne dobjuk ki a feleslegessé vált, lejárat közeli élelmiszereket, hanem juttassuk el hozzájuk, hogy olyan családok kaphassák meg, akik nélkülöznek. 

A MikulásGyár elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat, édességet vár adományként. Fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy a rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így, amennyiben lehetőség van rá, az adományozók minél több konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, rizst, olajat stb próbáljanak eljuttatni. A Mikulásgyár nagyon szívesen fogad játékokat, könyveket is, ám arra kérik az adományozókat, hogy olyan ruhákat, könyveket hozzanak, amelyeket maguk és gyermekük is szívesen fogadna. 

A Mikulásgyár december 2-án nyit, idén az Őrangyalok Ligájával együttműködésben, így ezentül nem csak élelmiszert tudnak adni a rászorulóknak, hanem olyan élményeket is, amelyek jobb kedvre deríthetik a kisgyermekeket. A liga a Mikulásgyárral közösen azt tervezi, hogy ötszáz olyan gyereket visz el színházakba, kirándulni és egyéb programokra, akiknek nem sok részük lehet hasonló kikapcsolódásban. Ebben a programban a balatonfüredi Trüffel bár is részt vesz, ott alakítják ki ugyanis a Jótékonysági Sütigyárat. Az itt eladott édességek árából tűzifát vesznek, és üzemanyagot tankolnak abba az autóba, amely moziba, színházba viszi a szegénységben élő gyerekeket.

A Mikulásgyár Európa legnagyobb adománygyűjtő akciója. Évente több százezer családnak tudnak segíteni a karitatív akció keretén belül. Az szervezetnek most az a legnagyobb problémája, hogy nincs elég doboz, amibe csomagolják az ajándékokat.- tette hozzá Zsolnai Endre, a Mikulásgyár tulajdonosa.