Szavazd meg, ki nyerje az Új Nemzedék díjat!

16/11/08 kedd
ujnemzedek.hu
Nézd meg a videókat és jelöld be, amelyik szerinted a legjobb!

A díj alapításának szándéka a társadalmi hasznosulás szempontjából látható, már befektetett erőfeszítések díjazása, támogatása volt.

Az Új Nemzedék Díj általános célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet arra, léteznek olyan együttműködésen és önkéntes tevékenységeken alapuló innovatív kezdeményezések, amelyek az ifjúsági korosztályt szólítják meg, és a célcsoport bevonásával valósulnak meg. 

A pályázat során egy nyertes szervezet vagy informális csoport projektje kerül elismerésre, három kiemelt terület innováció, együttműködés, önkéntesség együttes értékelésére alapozva. A jelentkezés és az előválogatás lezárult, most pedig bemutatjuk a döntősöket.

A pályázati kiírásról itt, az Új Nemzedék díjról pedig itt olvashatsz bővebben. További információ: ujnemzedekdij@unp.hu

 

1. Adománytaxi  

Az Adománytaxi, egy fúziós társadalmi vállalkozás, amely megoldást kínál azoknak, akik szeretnék, de nincs idejük eljuttatni nem használt értékeiket oda, ahol igazán szükség lenne rá. Sokak problémáját oldjuk meg azzal, hogy az évek óta gyülemlő feleslegessé vált tárgyaikért házhoz megyünk. Adományszállító vidéki útjainkra egyre több fiatalt viszünk el, hogy betekintést nyerjenek a közösségek mindennapi problémáiba, és megérthessék a felajánlott segítség értékét.

 

2. A Kör Projekt

Célunk egy országos autista baráti kör-hálózat életre hívása nyitott közösségi fórumok szervezésével, lokális önszerveződő folyamatok katalizálása által, az IKSZ programon keresztül önkéntesek bevonásával. Hiszünk abban, hogy az alternatív fejlődésmenetű embert nevelő családok nehézségei a közösség ereje által éppen, hogy megnyitnak, semmint elszigetelnek.

 

3. Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület - III. Válts irányt! IKE Fesztivál

Az IKE Fesztivál az erdélyi magyar keresztyén fiatalok egyetlen fesztivál jellegű nyári találkozója, amely a mai felgyorsult és bennünket egymástól elidegenítő világunk útvesztőiben szeretne iránymutató lenni a fiatalok életében, egy olyan közösségi élmény megteremtése által, ami a bennünket körülvevő világban egyre kevésbé tapasztalható

 

4. Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület - Nagyvázsonyi Pletykák

A projekt keretében raklapokból padokat, asztalokat, kőből tűzrakó helyet építtettek külföldi (Portugália, Olaszország, Észtország, Erdély) és helyi fiatalok a XV. századbeli pálos kolostorrom környékén, valamint egy hidat a Séd patak fölé. A munka 6 hétig tartott a Balaton-felvidéken, Veszprém megyében található Nagyvázsonyban, ahol a Fekete Sereg 19 éve működik.

 

5. Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. - Kecskemét Fringe

A Kecskemét Fringe: ifjúsági összművészeti fesztivál, a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében. Rangos formában, professzionális technikával kínál több helyszínen és több napon keresztül bemutatkozási lehetőséget a 14-30 éves alkotó fiataloknak minden művészeti ágban. Nevezési díj nincs, a rendezvénysorozat programjai, minden helyszínen díjtalanul látogathatók. 

 

6. Magyar Ifjúsági Szövetség - Első Magyar Ifjúsági Szakmai Konferencia

A projekt célja az volt, hogy fiatal önkéntesek bevonásával felhívjuk a figyelmet a gyakornoki programok fontosságára. Támogatásotokkal az Új Nemzedék Díj elnyerése hozzájárulna a projekt eredményeinek és a Magyar Ifjúsági Szövetség ifjúságért végzett munkájának még szélesebb körben történő megismertetéshez.

 

7. Nagyító Alapítvány - Alternatív osztálykirándulás

Alternatív osztálykirándulásainkon osztályközösségeknek adunk lehetőséget társas készségeik fejlesztésére, a közösség megélésére. A hétvégék igazi hozadéka, hogy mindenki jóízűen tanul: a diák önmagát, a közösség az együttműködést, az önkéntes a vezetést, a tanár az osztályát, a házigazda a vendéglátást. Tapasztalataink szinergiában fonódnak össze.

 

8. Pure Fashion - Tiszta szív, Tiszta divat Alapítvány    

Keresztény értékekre épülő, közösségbe kovácsoló, önismereti tudást mélyítő kétéves képzésünket önkéntesek segítségével szervezzük. Élményközpontú programunk arra törekszik, hogy a konfliktuskezelés, etikett, szabadság, döntések, felelősségvállalás témaköreit hiteles emberek segítségével körüljárva minél több értéket adjon át a fiataloknak.

 

9. Sakkozzuk ki! akciócsoport - "Sakkozuk ki!"

Akciónk egy szabadtéri sakkozó megszépítéséből indult, és ezen túlmutatva közösséget kovácsoltunk a résztvevőkből. Közös összefogással megszépítettük Salgótarján egyik közkedvelt közösségi terét: padokat festettünk, ötletes virágtartókat és közösségi kiskertet készítettünk, majd egy-egy pillangót tűztünk fel a közeli fákra, hirdetve a megmozdulás üzenetét, miszerint közösségben lenni és értéket teremteni jó dolog.

 

10. Tabulapláza Alapítvány - Labor Café 

A Labor Café 100%-ban közösségi és vállalkozói adományokból létrehozott és kizárólag önkéntesek által működtetett, becsületkasszás kávézó és nyitott közösségi tér, mely Nyíregyháza belvárosában nyújt alternatívát a nyilvános szórakozóhelyek és közterületek helyett a találkozásra minden korosztálynak. „Vedd ki belőle a részed! Tedd hozzá a magadét!”

 

A szavazás 2016.11.10-én éjfélkor zárul, az ez után érkezett szavazatokat nem vesszük figyelmebe. A szavazás és IP-cím és cokkie azonosítással történik.  Egy IP-címről 24 óra alatt csak egy szavazatot lehet küldeni. Az adott IP-ről bejelntkezőknek erre az időszakra nem elérhető a szavazófelület.

A szavazás lezárult! A versenyben résztvevő szervezeteket emailben értesítjük, az eredményről.