Jó neked! - 7 érv az önkéntesség mellett!

17/01/19 csütörtök
ujnemzedek.hu
Az önkéntesség nem csak arról szól, hogy másokon segítünk! Egy-egy ilyen projekt alatt rengeteget fejlődhet a személyiségünk és olyan tapasztalatokat szerezhetünk, amit később a karrierépítés során is felhasználhatunk.

1. Kapcsolati rendszer építése

Rengeteg olyan emberrel találkozhatsz, akivel egyébként teljesen esélytelen lenne összefutnod. Később nagyon fontos, hogy ezeket a kapcsolatok a projekt befejezése után is ápold, hiszen egy jó csapattársra mindig szükség van.

2. Karrier előnyök

Ha végeztél ilyen tevékenységet írd bele bátran az önéletrajzodba, a munkáltató látni fogja, hogy felelősségteljes és megbízható munkaerő vagy. Állásinterjún is tuti előnnyel fogsz indulni. 


Forrás: stocksnap

3. Őszinteség 

Ha elkezded az önkéntességet garantáltan szenvedélyeddé válik, ráadásul azoktól, akiken segítették csak őszinte szeretetet és hálát fogsz kapni. 

4. Megváltozik a szemléleted 

Mivel sokféle emberrel fogsz találkozni, megismersz különböző élethelyzeteket, szemléleteket, sokkal nyitottabb leszel. 

5. Megtalálod, amiben jó vagy!

Fontos, hogy olyan témában válassz önkéntes munkát, amit szabadidődben szívesen végeznél mert ez fog közelebb vinni ahhoz, hogy megtudd, mi az a tevékenység, amiben kiteljesedhetsz, amiben jó vagy!

6. "Jobb adni, mint kapni!"

Ha adsz, azzal segítesz másokon, de közben te is boldog leszel. Egy-egy ilyen munka nem csak a szemléletedet de a személyiséged, gondolkodásod is formálja. Ezzel csak több lehetsz! 

7. Elégedett leszel

Minden megvalósult projekt után sőt, az elvégzett napi feladatok után is elégedettnek érzed majd magad. Megérdemelten mondhatod majd magadnak: "Ma is tettem valami jót!".