Négynapos munkahét, ugyanannyi fizuért?

18/10/10 szerda
ujnemzedek.hu
A Perpetual Guardian nevű pénzügyi alapkezelő cégnél kipróbálták a négynapos munkahetet - és állítólag nagyon bevált nekik.

A vállalat szerint a kísérlet után a munkatársak:

  • sokkal jobban koncentráltak feladataikra,
  • kevésbé voltak stresszesek,
  • nagyobb volt a munkahelyi elégedettség,
  • sokkal produktívabbak voltak,
  • és jobban tudták kezelni a munka és a magánélet egyensúlyát is.

A tesztidőszak idén március és április között zajlott, közel 250 dolgozó részvételével. Az új-zélandi vállalatnak annyira bejött a dolog, hogy dolgozóik ezután választhatnak a négynapos és az ötnapos munkahét között. Mondjuk ez az ötnapos munkahét sem volt ugyanolyan, mint korábban, ugyanis ez is pontosan heti 32 órát jelentett - szemben a korábbi 40-nel.

A poén pedig az, hogy akár 4, akár 5 nap alatt dolgozta le valaki a 32 órát, ugyanannyi fizut kapott érte, mint korábban a 40 órás munkahétre. 

Barnes akkor kezdett el töprengeni, amikor feltűnt neki, hogy a dolgozók többségének milyen kemény dió a meló és a magánélet összeegyeztetése. Erre próbált valami megoldást találni, a jelek szerint nem hiába.

A próbaidőszakot sikeresen zárták, így Barnes elképzelései beigazolódtak.

„A cég növelte termelékenységét, nagyobb a munkahelyi hatékonyság is. Viszont ahhoz, hogy a négynapos munkahét hosszú távon működni tudjon, a megfelelő hozzáállásra is szükség van. Mindenkinek komolyan kell vennie a feladatát, hogy életképes, hosszú távú modellt alakítsunk ki vállalatunk számára" – mondta Andrew Barnes.

Állítólag működik a négynapos munkahét - akkor miért nem használjuk?

Erre konkrét válaszaink nincsenek, csupán azt tudjuk elmondani, a kérdés miért jogos: szóval említettük a Perpetual Guardian nevű tanácsadó céget, ahol nyolc héten keresztül átálltak a 4 napos munkahétre. Két kutató ellenőrizte a kísérletet, és azt találták, hogy a kísérlet végén a munkavállalók termelékenysége 24%-kal nőtt. A dolgozók kreatívabbak voltak, jobb volt a hatékonyságuk, időben ott voltak a helyükön, nem távoztak korábban, nem tartottak hosszabb szünetet. Vagyis a fészbukcsekkolós, naplopós, cigizni kijárós melókázás helyett jött a tényleges teljesítmény.

Érdemes meghallgatni, Craig Errey pszichológus szerint mi vezet el a munka és a magánélet tökéletes egyensúlyához: 

 

Forrás: theguardian.com