Itt a szakmalista! Kiderül, mivel és mennyit lehet keresni!

16/12/12 hétfő
ujnemzedek.hu
Csaknem tízezer forint különbség van a legjobban és a legrosszabbul fizetett dolgozók órabére között.

A Nemzetgazdasági Minisztérium egyéni kereseti felvétel adatállományaiból készített lista alapján kiderül, mely szakmákkal lehetett jól, nagyon jól, vagy nagyon rosszul keresni Magyarországon.

A tavalyi évben légiforgalmi irányítóként lehetett a legmagasabb fizetést (több mint 11 ezer forint volt az órabér) megkeresni – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium által összeállított, valamennyi foglalkozás figyelembevételével készült összesítésből.

A felsorolásban őket követik a miniszterek és törvényhozók, a társadalmi és érdek-képviseleti, valamint egyéb szervezetek vezetői.

A brókerek, IT-szakemberek, valamint a vállalati stratégiatervezési egységek vezetői átlagosan 5 ezer forintnál több órabérért dolgoznak, míg az IT-értékesítők, személyzeti vezetők, pénzintézeti vezetők és a kutatási, fejlesztési vezetők több mint 4 ezer forintot kapnak óránként. Ugyanígy, 4 ezer forintnál többet kereshetnek meg óránként például a légijármű-vezetők, hajómérnökök, marketing-és értékesítési vezetők is. Érdekesség, hogy 14-dik helyen áll az alternatív gyógymódot alkalmazók köre, akik csaknem 4334 forintos órabérrel dolgoznak.

A cikk folytatását és a többi listát itt találod.