El kell fogadnunk: összeolvadt a magánélet és a munka

17/11/09 csütörtök
ujnemzedek.hu
Sőt Dan Schwabel vállalati tanácsadó szerint egyenesen bátorítani kéne a cégeket és a munkavállalókat az új életmód kialakítására.

kép: Wikimedia Commons

A Quartz-on publikált cikkében gyűjtötte össze, milyen előnyei vannak, ha egységként kezeljük az időnket, és nem választjuk szét munkaidőre és magánéletre. Elsőre félelmetesnek hangozhat az egész, de ez nem azt jelenti, hogy 0-24-ben kéne melózni vagy hogy a munkahelyen is be lehetne rúgni bármikor.

Schwabel egy tanulmányra hivatkozva írja, hogy rosszabbul teljesítenek azok, akik megváltoztatják a viselkedésüket a munka és a magánélet színterei között. Szerinte ezeket egységesíteni kéne, véleményét pedig olyan vezetők állításaira alapozza, mint például Richard Banson Virgin-atyaúristen vagy a EMC Corporation HR főnöke.

A legfontosabb pontok az érvelésben:

  • Mivel úgyis rengeteg a túlóra, azaz a szabadidőben végzett munka, a cégeknek meg kéne engedniük, hogy a munkavállalók munkaidőben is intézhessék magánjellegű teendőiket.
  • Egységesített teendő lista, ahol nem választod szét a munkahelyi és magánéleti teendőidet, így egységesebb képet kapsz a napi feladatokról.
  • Ha otthon fontos a környezeted, legyen fontos a munkahelyeden is.
  • Ha szabadidőben fontos, hogy a barátaiddal legyél, legyen fontos az is, hogy a melóban olyanok vegyenek körül, akikkel jól kijössz.

Van egy pont, ameddig a munkavállaló magától is meg tudja oldani, hogy rugalmasabb legyen a viszony a munkahely és a magánélet között, de a teljes harmóniához a cégekre is szükség van.