A Google csak az ugródeszkája volt

17/02/13 hétfő
ujnemzedek.hu
Közel negyven pályázó közül a 31 éves Kindli Erna, a Tresorit informatikai vállalkozás marketing és értékesítési igazgatója lett az Év fiatal vezetője – 2016 pályázat győztese. Elmondta nekünk, hogyan jutott eddig.

 

Melyik suliban diplomáztál? Milyen diploma ez?
A Közgáz - ma Corvinus Egyetem- gazdálkodási szakán végeztem, még abban az időben, amikor az egyetemi képzés 5 éves volt és az első 3 évben mindenki ugyanazt tanulta. A diplomámat HR-es témában írtam egyébként, arról, hogyan tanulnak a szervezetek. Az egyetemmel párhuzamosan szereztem még egy nemzetközi menedzsment Master diplomát is (CEMS) és tagja voltam az EVK Szakkollégiumnak. Ezeknek a közösségeknek ugyanolyan sokat köszönhetek, mint az egyetemnek.

Milyen főbb állomásai voltak a karrierednek, mielőtt a Tresorit marketing és értékesítési igazgatója lettél?
A Google-nél dolgoztam 6 évet, nagyrészt globális pozíciókban. 2009 legelején az egyetemről vettek fel a magyarországi marketingvezetői pozícióba, és az volt a feladatom, hogy felépítsem a semmiből az itthoni marketing tevékenységeket. Kuriózum voltam a Google-ön belül, ugyanis ezt a pozíciót mindenhol 10-15 évvel tapasztaltabb emberek töltik be. Sokat innováltunk a helyi csapattal, a magyarországi sikereknek híre ment a Google-ön belül, egyfajta ’best practice’ központ lettünk több területen is és tőlünk tanultak más országok csapatai. Sok izgalmas álláslehetőséggel kerestek meg ebben az időszakban külföldről. Eleinte nem akartam elmenni, de rájöttem, hogy 26 évesen még muszáj tanulnom, új dolgokat látnom. ’Nem mehetek „nyugdíjba” az első állásomból, akármennyire is szeretem is.’- gondoltam. Elfogadtam hát a legizgalmasabb állást, amit egy 26 éves csak elképzelhet. Egy frissen alakult, kezdetben 3 fős csapat tagja lettem Londonban. Az volt a feladatunk, hogy kitaláljuk és megvalósítsuk a Google stratégiáját a fejlődő piacokra (Ázsia, Afrika, Dél-Amerika). Ez nemcsak termék- és marketingstratégiát jelentett, de azt is mi értük el, hogy irodát nyitottunk például Indonéziában. A kedvencem az volt azonban, amikor az oktatási projekteket vezettem: afrikai, ázsiai, dél-amerikai iskolákat korszerűsítettünk az internet és Google eszközök segítségével. Ezután jött a Tresorit és a hazaköltözés.

Erna irodája műfűvel és rengeteg növénnyel

A Tresorit titkosítással és felhőszolgáltatással foglalkozik. Mennyire értettél ehhez a témához, amikor a céghez kerültél?
Az IT biztonsághoz és a titkosításhoz egyáltalán nem értettem. Alapítónknak, Lám Istvánnak ugyanazzal a hasonlattal kellett megértetnie velem, hogy mit csinál a cége, mint a nagyszüleinek. De István nem is azt várta tőlem, hogy titkosítani tudjak, hiszen az a tudás már megvolt a szervezetben. Vezetőként egyébként még sales- vagy marketing területen sem gondolom, hogy nekem kell a legnagyobb szakértőnek lenni minden kérdésben. Vannak dolgok, amikben én tanulok a beosztottjaimtól, máskor ők tőlem és ez így van rendjén. 

Jógaterasz a munkahelyen

Marketing és értékesítési igazgatóként felelsz a vállalat stratégiájának megvalósításáért. Mi a legnagyobb kihívás számodra a feladatban?
Leginkább mostanában az foglalkoztat, hogy milyen ütemben éri meg bővíteni a szervezetet és a tevékenységi köreinket. Például, hogy hány új embert érdemes felvenni, milyen feladatkörbe és mikor, ahhoz, hogy hatékonyan növekedhessünk.

Hány ember munkáját irányítod jelenleg? Ők milyen feladatokat látnak el a cégnél?
4 területet vezetek, összesen 16 főt. Ez jelenleg a Tresorit összes marketing-, sales- és ügyfélszolgálatos alkalmazottját jelenti. Így szolgálunk ki közel 20.000 céget világszerte. Meglepő lehet, de egyébként a sales a legkisebb létszámú csapat.

Eddigi karriered során volt nehézséged mások irányításában a fiatal korod miatt, vagy abból adódóan, hogy nő vagy?
Meglepetést okoztam már üzleti partnereknek. Például a BKV felsővezetése meglepődött, amikor 25 éves koromban a 23 éves kollegámmal besétáltunk hozzájuk „képviselni a Google”-t egy üzleti tárgyaláson. A csapataim tisztelete és szeretete nem a külsőmtől függ, hanem, attól, hogy mit teszek értük, mit mondok nekik, mit tanulnak tőlem. Annak a 64 éves férfi beosztottamnak is ez számít, aki több évtizedet dolgozott különböző szoftveróriásoknál Amerikában és Európában és a minap elmesélte, hogy egy időben a Pentagonban is volt alkalmazott. 

A vezetői készségeket tudod kamatoztatni az élet más területén is? Például baráti társaságban szereted te szervezni a dolgokat, vagy ott inkább átengeded ezt másnak?
Nem tudom meghazudtolni magam, mindig szervezkedek magánéletben is. De kimondottan szeretem, ha nem nekem kell dönteni.

A kezdeti sikerek után sok fiatal már azonnal a saját vállalkozás beindítását tervezi. Te hogy állsz ezzel?
Jelenleg nincsenek ezzel kapcsolatos terveim.