Ingyenes nyelvvizsga

Már az is hallotta, aki nem: a következő három évben évi mintegy hárommilliárd forintot különít el a kormány arra, hogy ingyenes legyen a fiatalok első nyelvvizsgája. Az eddig is nyilvánvaló volt, mennyire fontos a nyelvtudás, az angol nyelvvizsga, illetve milyen jól jöhet a német – ráadásul 2020-tól kötelező lesz az egyetemi felvételihez a nyelvvizsga és az emelt szintű érettségi is.

Alapvető infók az ingyenes nyelvvizsgáról

- Az ingyenes nyelvvizsgáról szóló rendelet 2018. január 1-től lép életbe. 35 év alattiaknak szól, és az első nyelvvizsgáról van szó.  Konkrétan: komplex középfokú (B2) nyelvvizsga vagy az ezzel egyenértékű emelt szintű idegen nyelvű érettségi vagy a komplex felsőfokú (C1) nyelvvizsga után kapod vissza a pénzedet. A pénzedhez az Új Nemzedék Központ közreműködésével juthatsz hozzá.

2018. január 1.-től ingyenes lesz az első nyelvvizsga.

Fontos tudnivalók a nyelvvizsgáról – tippek, tanácsok

- hogy miért érdemes próbanyelvvizsgát csinálni? Hogyhogy miért? Mert egyrészt képet kapsz a tudásodról, szintfelmérésnek tökéletes, és nem érnek meglepetésként a vizsga körülményei, illetve a tesztek sem. Ingyenes próbanyelvvizsgával általában a nagyobb rendezvényeken, például a Nyelvparádén, vagy az Educatio-kiállításon találkozhatsz.

- Nyelvtanfolyamok ára – a nyelviskolák hasznosak, de aki részt akar venni egy intenzívebb képzésen, annak mélyebben bele kell nyúlnia a zsebébe. Természetesen a nyelvtanfolyamok abból a szempontból is fontosak, hogy megfelelő visszajelzéseket kapjunk arról, vajon megfelelően tanuljuk-e az adott nyelvet, jó úton járunk-e a biztos nyelvtudás megszerzése felé. Aki azonban az anyagiak miatt nem jut el egy nyelvtanfolyamra, annak van egy jó hírünk: aki ügyes és szemfüles, az könnyen belefuthat pár ingyenes képzésbe is, az Új Nemzedék Közösségi Tereiben akár.

- legnépszerűbb nyelvvizsgák között még mindig vezet az angol, a német vezet, de egyre többen kezdenek bele a kínaiba és az oroszba is.

Miért fontos a nyelvvizsga?

- diploma – nem lesz, ha nincs nyelvvizsgád

- pontos képet kapsz a szükséges tudásról

- a nyelvtudást senki sem veheti el tőled.

 

Néhány újabb infó az ingyenes nyelvvizsgáról

Szuper hír: ingyenes lesz az első nyelvvizsga!