Taste The World - kóstolj egzotikus finomságokat a Pannon Egyetemen!

18/10/10 szerda
ujnemzedek.hu

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán minden évben ősszel megrendezik a Nemzetközi Hetet. A program célja, hogy megteremtsék hallgatóik számára azt a különleges közeget, mely a nemzetközivé válás érzését hordozza, és bátorítsák őket, hogy részévé váljanak a világnak, és lépjenek ki a már ismert rutinból. A Nemzetközi Héten az órákat idegen nyelven tartják, meghívnak külföldi előadókat és olyan vállalati partnereket, akik a multinacionális cégek interkulturális atmoszféráját mutatják be.

Emellett bátorítják a hallgatókat, hogy használják ki diákéveiket utazásra, ismerjenek meg más felsőoktatási intézményeket, vállaljanak munkát az egyetem kötelékében, mert ezzel önbizalmukat erősítik. A rendezvényen a nemzetközi hallgatók is bemutatkoznak, felvehetik nemzeti viseletüket és mesélhetnek arról a világról, amit azért hagytak távol egy időre, hogy Magyarországot megismerhessék.

A Nemzetközi Hét egyik legnépszerűbb programja már szinte hagyomány a karon. A „Taste the World” esemény különlegessége, hogy nem minősített séfek főznek különleges ételeket, hanem a hallgatók mutatják meg egymásnak saját országuk ízeit. Minden diák csomagjában ott lapulnak a kedvenc fűszereik, melyekkel a távolban is igyekeznek elővarázsolni családjuk megszokott ízeit vagy szűkebb közösségük hagyományos főzési szokásait. Amikor egy-egy különleges tál étel az asztalra kerül, az olyan, mintha a családi fotóalbumban lapozgatnánk. Megfejthetetlen kérdés, hogy mi ad nagyobb élményt: érezni az egzotikus fűszerek illatát vagy nézni a büszkén ragyogó arcokat és figyelni, hogy hogyan cserélnek ízeket a nemzetközi hallgatóink.

A „Taste the World” a Nemzetközi Hét különleges eseménye, amit 2018. október 17-én tartanak, és amire a szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki az ízeken túl különleges élményre vágyik egy fiatalos, színes, élettel teli környezetben.

A program során orosz, kazah, kambodzsai, mongol, afrikai, indiai, magyar konyhai ízeit kóstolhatják meg a vendégek, az igazi curry csirkétől kezdve a pelmeniig.

Helyszín: Pannon Egyetem, Hotel Magister, Veszprém, József Attila u. 34/2

Program:

  • 16.00-16.40 nemzetek bemutatkozása röviden (Pecha Kucha)
  • 16.45-19.00 ételek kóstolója, zene és tradicionális öltözetek kavalkádjában