Megállapodás az egészségtudatos táplálkozásért

16/10/19 szerda
ujnemzedek.hu

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködési megállapodást kötött az egészségtudatos táplálkozást segítő élelmiszerek fejlesztése és a lakosság egészségi állapotának javítása terén naprakész információkkal rendelkező Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével, valamint a Táplálkozás, Életmód és Testmozgás Platform Egyesülettel.

„A Kamara kiemelt célja, hogy segítse a fogyasztókat a tudatos élelmiszer-választásban, ezáltal hozzájáruljon a lakosság egészségi állapotának javításához, ehhez pedig támogatni kell az egészségtudatos táplálkozást segítő élelmiszerek fejlesztését” – hangsúlyozta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

Győrffy Balázs a két szervezettel kezdett közös munka várható eredményei között említette a hazai és a nemzetközi elvárásokhoz, valamint az egészséges táplálkozás kihívásaihoz alkalmazkodó élelmiszerek megjelenését a hazai üzletek polcain, amelyek hozzájárulhatnak a magyar fogyasztók egészséges és kiegyensúlyozott élelmiszer-fogyasztásához.

Az együttműködő partnerektől a Kamara élelmiszer ipari tagjai olyan ismeretekhez juthatnak, amelyek alapján érdemi termékfejlesztést tudnak végezni, hazai és nemzetközi viszonylatban is versenyképes termékeket tudnak majd előállítani. (csalad.hu)