Jótékonysági aukciót rendeznek a Margó fesztivál szervezői

18/11/28 szerda
ujnemzedek.hu

Először rendez nyilvános jótékonysági aukciót a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár szervezőcsapata. A december 5-i esten befolyt összegből tizenöt középiskolába juttatnak el kortárs magyar irodalmat.

A december 5-i évzáró eseményen a budapesti Trip Hajón tizenkét kortárs magyar szerző - Beck Zoltán, Boldizsár Ildikó, Cserna-Szabó András, Dragomán György, Kemény István, Kemény Zsófi, Németh Gábor, Parti Nagy Lajos, Simon Márton, Szabó T. Anna, Tolnai Ottó és Tompa Andrea - portréját árverezik el - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

A támogatói jegyekből és az aukción összegyűjtött összegből a Margó szervezői a Magyar Irodalomtörténeti Társaság szakmai támogatásával, valamint könyvkiadói és -kereskedelmi partnerek bevonásával könyvcsomagokat állítanak össze, amelyeket 2019 év elején juttatnak el 15 budapesti és vidéki középiskolának.

A 2011-ben alapított Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár célja az olvasás népszerűsítése, a tavaszi és őszi rendezvények mellett ezért indították el a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat és a Margó.fm nevű irodalmi mobilalkalmazást.

A közlemény szerint a jótékonysági esten fellép Boldizsár Ildikó, Cserna-Szabó András, Kemény István, Kemény Zsófi, Németh Gábor és Simon Márton, valamint levetítik a Nagyon sajnálom - Nádas Péter memoárja című dokumentumfilmet is.

MTI