Egymilliót gyűjtött a Robot a Tűzoltó utcai Gyermekklinikának

18/02/15 csütörtök
ujnemzedek.hu

2017 végén kezdtünk adománygyűjtésbe a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegei számára, januárban pedig átadtuk a közreműködésetekkel összegyűjtött összeget. Az átadóról is készítettünk egy kis videót és néhány komoly mondatban igyekeztünk összefoglalni az ügyet. - írják a Robot klub munkatársai közleményükben.

"Köszönjük, hogy partnerek voltatok ebben, hihetetlen jó érzés volt összehozni ezt az egészet és nélkületek nem jött volna össze! "A ROBOT Club a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt daganatos és leukémiás gyermekek megsegítésére kezdett adománygyűjtésbe tavaly. A december 23-ig tartó akció során minden eladott korsó Soproni sör árából 100 Ft-ot, illetve minden ROBOT póló árából 1.000 Ft-ot a klinika betegeinek számára ajánlottak föl. A jótékonykodásban bárki részt vehetett miközben szórakozott. A felhívás egy videóval indult, amiben a hely dolgozói szerepeltek. Az akciót négy, a ROBOT színpadán fellépő zenekar is segítette. A Konyha egy az egyben felajánlotta bevételét, míg a The Medley's, a WatchMe és a The Clothes együttesek is odaadták a gázsijuk egy részét.

Az így összegyűlt egymillió forintot a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa, az Őrzők Alapítvány a kórház épületében található baba-mama szobák felújítására fordítja, a felajánlás segített kiegészíteni az ehhez szükséges már meglévő keretüket. Ezekben a szobákban azokat a szülőket helyezik el, akik nem tudnak éjszaka a gyermekük mellett lenni, a lehetőségnek köszönhetően viszont a hosszan tartó kezelések alatt is a kicsik közelében maradhatnak. „A gyermekek aktív gyógykezelése másfél-két évet is igénybe vesz" - mondta el Dr. Garami Miklós, a Gyermekklinika igazgatóhelyettese. "Mára a daganatos és leukémiás gyerekek közül 10-ből 8-at meg tudunk gyógyítani és ennek sikeréhez most a ROBOT támogatása is hozzájárul!” – tette hozzá. A Robot jövőbeni tervei között szerepel, hogy a vendégek bevonásával, minden évben segíteni fognak valamilyen ügyet és remélik, hogy ezzel felhívhatják az emberek figyelmét az ilyen és ehhez hasonló fontos kezdeményezésekre."