Díjazza legjobbjait az ELTE

16/09/22 csütörtök
ujnemzedek.hu

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) közel száz kiemelkedő oktató-kutatója egy éven keresztül részesül rektori kiválósági különdíjban.

Mint írták, az egyetem rektora idén nyáron első alkalommal határozott az időre szóló, kiemelkedő teljesítményért járó különdíjról. A pályázaton 96 nyertes teljesítményét ismeri el az egyetem vezetése, összesen körülbelül 230 millió forint pluszforrás bevonásával. A felhívásra az egyetem 441 oktatója nyújtott be érvényes pályázatot, a potenciális pályázók 34 százaléka.

A pályázók oktatási tevékenységét, tudományos kutatásait és egyetemi közéleti aktivitását egyaránt értékelték, a különdíjban azok a pályázók részesülhettek, akik mindhárom komponens esetében kiemelkedő munkát végeznek.

Közismert, hogy a magyar egyetemek számára gyakran nehéz feladat, hogy versenyképes bérekkel ismerjék el a tudósaik által végzett kiváló munkát - mondta a közlés szerint Mezey Barna, az ELTE rektora. Hozzátette: az ELTE stabil gazdálkodása most lehetővé tette, hogy anyagilag is elismerjék a legjobbak kiegyensúlyozott teljesítményét. "Büszke vagyok ennek a pályázatnak a sikerére, mivel rektori programom egyik legfontosabb célkitűzése volt, hogy a minőség értékelése megjelenjen a bérezésben - fogalmazott a rektor.

 Jelezte, a jó kutatói teljesítményen túl a díjazottak kiválasztásakor az oktatói teljesítményt és a tudományos közéletben végzett munkát is figyelembe vették. (MTI)