Zenekarok, zenészek figyelem! Itt vannak az új NKA pályázatok!

17/03/13 hétfő
ujnemzedek.hu
Bármennyire is bonyolultnak tűnnek a kiírások, érdemes belevágni és a tapasztalat azt mutatja, hogy hamar bele lehet jönni. A most kiírt 5 pályázat között van oktatási célú, albumkészítési, de akár képanyagokra felvehető támogatás is. Na, lássuk!

"Könnyűzene Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet értékes, szakmailag magas színvonalú könnyűzenei alkotások létrehozására, azok közönséghez történő eljuttatására, terjesztésére és megörökítésére"- írja az NKA pályázati honlapja. Ez az általános megfogalmazás a valóságban öt pályázati cél érint. Lássuk melyek ezek:

1. Pályázati cél: Magyarországi könnyűzenei előadók és együttesek külföldi vendégszerepléseire, magyarlakta területen, nyilvános koncerten, túlnyomóan magyar anyanyelvű közönség számára.

2. Pályázati cél: Tematikus könnyűzenei - elsősorban magyarországi oktatási intézményekben megvalósuló - ismeretterjesztő, interaktív élőzenei előadások támogatása a diákok zenei nevelésének elősegítése, a zenei/hangszeres zene iránti nyitottság, valamint a koncertlátogató közönség számának növelése céljából.

3. Pályázati cél: Magyarországi könnyűzenei koncertek, produkciók megvalósítása (hazai és határon túli magyar előadók részére).

4. Pályázati cél: Könnyűzenei hangfelvételek készítésének, terjesztésének elősegítése.

5. Pályázati cél: Könnyűzenei képanyagok, képfelvételek készítésének, terjesztésének elősegítése.

Úgy tűnik remek és sokak számára hazsnos területeket fognak át a mostani pályázatok, amikről ITT TALÁLSZ PONTOS LEÍRÁST.