Vigyázz, kire keresel a neten!

18/10/10 szerda
ujnemzedek.hu
Oda jutottunk, hogy már azzal is veszélybe sodorhatod a géped/telód és a legbizalmasabb adataidat, ha keresgélsz a neten. Szóval érdemes észnél lenni, és betartani néhány alapvető szabályt.

A McAfee kiberbiztonsági cég szerint a számítógépes bűnözők szeretik kihasználni az emberek hírességek iránti érdeklődését és kíváncsiságát. Szóval te csak beírod a Google-be egy híres sztár - például Kim Kardashian - nevét, de a találatok közt ott lesz egy csomó kamuoldal. Vagy éppen olyan, amelyik rosszindulatú programokat telepít a gépedre, amelyekkel aztán gyerekjáték megszerezni a jelszavaid, és más, bizalmas adataid. 

A McAfee össze is szedte a legveszélyesebb keresések toplistáját, hiszen folyamatosan figyelik, hogy a sztárokkal kapcsolatos keresési eredmények hány százaléka vezet át rosszindulatú oldalakra.


Forrás: Giphy

Internetes keresés szempontjából a legrizikósabb celebek top 10-es listája:

 1. Kim Kardashian
 2. Naomi Campbell 
 3. Kourtney Kardashian 
 4. Adele 
 5. Carolina Flack 
 6. Rose Byrne 
 7. Kem Cetinay
 8. Britney Spears 
 9. Emma Roberts 
 10. Ferne McCann

A cég adott is pár tanácsot annak érdekében, hogy megvédjük személyes adatainkat:

 • Az általunk használt alkalmazások frissítése fontos. 
 • Minden eszközünkre legyen telepítve egy jól működő vírusirtó.
 • Csak megbízható, fizetős forrásból streameljünk videókat.
 • Csak olyan oldalakat nyissunk meg, amelyek ismerünk és hiteles forrással dolgoznak

Szóval a celebek élete izgalmas, de a szakértők szerint érdemes ezeket az infókat hiteles hírportálokról megszerezni, és nem ismeretlen oldalakon szörfölgetni. 

Ja, és van még egy tippünk: a Digitális Immunerősítő Programot is érdemes átfutni, mert egy rakat olyan tippet találhatsz benne, ami ugyan apróság, de betartásával megsokszorozhatod az online biztonságod. 

Digitális Immunerősítő Program

A digitális veszélyek a nem kellően védett webkamerákon kívül még számos úton utolérhetnek: e-mailen, egy fake weboldalon, nyilvános wifikapcsolatokon vagy épp mobilalkalmazásokon keresztül.

Az internet egy cool dolog, nagyon szeretjük, imádjuk, hiszen elképesztően sok hasznos és jó dologra használható, de vannak veszélyei.

Az Új Nemzedék Központban azon dolgozunk, hogy ezeket a veszélyeket minél hatékonyabban el tud kerülni. Összefogásunkkal több, mint ötven cég és szakértő dolgozik azon hónapok óta, hogy olyan 100 pontból álló, gyakorlati segítséget nyújtó javaslatcsomagot adhassunk a kezedbe, amelynek segítségével biztonságban tudhatod a gépedet, a telefonodat, a képeidet és egyéb féltett adataidat.

A témában sok infót, tippet, érdekességet és hasznos tanácsot találhatsz honlapunkon erre a linkre kattintva. A Digitális Immunerősító Programról pedig itt olvashatsz részletesen: www.mydip.xyz.

Itt pedig egy tanulságos videót láthatsz arról, hogyan nyúltuk le egy átverős akcióval több mint 200 fiatal személyes adatait. 

Forrás: informationsecuritybuzz.com