Tarts nagyobb távolságot a Facebookon - egy viszonylag új funkció segítségével megteheted

18/04/11 szerda
ujnemzedek.hu
Vagyis beállíthatod, hogy egy (vagy több) ismerősöd posztjait egyáltalán ne, vagy ritkábban lásd - de azt is, hogy ő(k) mit láthat(nak) a te faladon. 

Előfordulhat, hogy a napokban hasonló kis üzenetbe ütközöl (vagy már ütköztél) a Facebookon:

Ha nem, akkor erre a linkre kattintva csalhatjátok elő. A hangzatos cím szerint itt a távolságtartásról van szó. Ez magyarul azt jelenti, hogy részletesen beállíthatjuk, melyik ismerősünk posztjait milyen mélységig lássuk, és fordítva. 

Először is ki kell választani egy ismerősünket, majd egy újabb üzenetablak jelenik meg, több menüponttal. Az elsőnél ("X. Y. kevesebbet látsszon") megszabhatjuk, hogy az illető posztjai hol és hogyan jelenjenek meg nálunk. A menüpontra kattintva egy almenü tárul fel. Ha úgy döntünk, hogy kevesebbet szeretnék látni őt, a hírfolyamunkban nem fognak megjelenni a bejegyzései, illetve mások olyan bejegyzései, amelyekben meg van jelölve. Valamint nem jelenik meg, hogy küldjünk neki üzenetet, vagy hogy jelöljük meg őt a fényképeken. 

A következő menüpontnál ("Korlátozom, hogy mit láthat X. Y.") korlátozhatjuk, hogy az illető mit lát a bejegyzéseinkből, illetve mások olyan bejegyzéseiből, amelyekben meg vagyunk jelölve. A bejegyzéseinket elrejthetjük az elől a személy elől, akitől nagyobb távolságot szeretnénk tartani. A „Korlátozott” listára kerül az illető, és csak azokat a bejegyzéseidet fogja tudni megnézni, amelyekben te megjelöljük őt, illetve amelyeket nyilvánosan osztunk meg.

Az utolsó menüpontban pedig beállíthatjuk, hogy a korábban posztolt bejegyzéseket ki láthatja. Vagyis korlátozhatjuk, hogy ki látja azokat a bejegyzéseket (például fényképeket, állapotfrissítéseket, videókat stb.), amelyekben meg vagyunk jelölve, illetve amelyekben mi jelöltünk meg valakit. Ezeket a bejegyzéseket csak azok tudják megnézni, akik meg vannak jelölve bennük. 

Az idővonalunkon ettől kezdve nem fognak látszani az ilyen bejegyzések, de mindaddig továbbra is megjelennek mások idővonalán és a keresési találatokban, amíg az eredeti közzétevő el nem távolítja őket. 

További infókért katt a Facebook súgójára!