Saját újrahasznosítási üzletbe fogott a 7 éves fiú

17/09/11 hétfő
ujnemzedek.hu
A kaliforniában élő, hét éves Ryan Hickman elindította saját újrahasznosítási üzletét, amivel főiskolai tanulmányaira kezdett gyűjteni.

Ryan elmondása szerint az a pillanat ihlette meg, amikor hároméves korában édesapjával egy helyi újrahasznosító központot látogattak meg, hogy visszaváltsák az általuk összegyűjtött palackokat. Azóta eltelt négy év, ő pedig elindította saját újrahasznosítást népszerűsítő "üzletét". 

"Nagyon szereti rendezgetni a palackokat és élvezte bedobálni azokat az újrahasznosító gépbe. Két-három dollárt kapott értük, de nagyon izgatott volt utána." - emlékezik vissza az apa, Damion Hickman a The Capistrano Dispatch helyi újságának.

A látogatás annyira sikeres volt, hogy az újrahasznosító központban, hogy Ryan azt mondta a szüleinek, hogy minden szomszéd számára műanyag zacskókat szeretne adni, hogy azokba gyűjtsék bele az újrahasznosítható anyagokat. Ezt követően nem csak a helyi szomszédok gyűjtötték össze a dobozokat és palackokat Ryan számára, hanem barátaik, családtagjaik és munkatársaik is. Ma Ryan ügyfelei egész Orange megyében megtalálhatók. 

Ryan célja az, hogy ezeket az anyagokat távol tartsa az óceántól. A idejének egy részét arra áldozza, hogy az "ügyfelektől" begyűjtött dobozokat és palackokat kiválogatja és eljuttatja azoka az újrahasznosító központba. 

Az évek során a család úgy gondolja, hogy 200 000 dobozt és palackot hasznosítottak újra és mintegy 10 ezer dollárt tudtak már félretenni a fiú főiskolájára - bár Ryan meggyőződése, hogy sikerül annyi pénzt is összegyűjteniük, amiből vehet egy saját szemeteskocsit magának. 

"Számomra az újrahasznosítás egy win-win helyzet: segítek a környezetnek, valamint extra pénzt is kereshetek." - mondja a tudatos kissrác. 

Ha támogatnád Ryan kezdeményezését akkor is ha nem Orange megyében élsz, meg tudod venni az általuk készített pólókat 13 dollárért, aminek minden bevételét a kaliforniai Laguna Beach-i Csendes-tengeri Emlős Központba adományozzák, ahol Ryan ifjúsági nagykövetként szolgál.

A srác minden tevékenységét saját weboldalán követheted, de arról is informálódhatsz, hogy hány palackot hasznosítottak eddig újra, vagy épp mennyi adományt kapott eddig az Emlős Központ.

Forrás: mentalflossryansrecycling