Nyelvvizsgázol? Jogsit szerzel? Tudtad, hogy támogatást kérhetsz?

18/08/21 kedd
ujnemzedek.hu
Az Új Nemzedék két aloldalán minden infót megtalálsz, ami ehhez kell. 

A magyar kormány kiemelten fontosnak tartja a nyelvtudást, ezért bizonyos feltételek mellett lehetővé tette a nyelvvizsga díjának visszaigénylését. De 2018. július 1-től a B kategóriás jogosítványhoz szükséges közlekedési alapismeretek tanfolyam és a sikeres KRESZ-vizsga díját is visszaigényelheti, aki még nem töltötte be a 20. életévét.

Nézzük először a nyelvvizsgát!

Az Új Nemzedék oldalain eddig is minden fontos információt megosztottunk a témáról, de nemrégiben elindult a nyelvvizsgadíj visszatérítésével kapcsolatos aloldalunk is. Itt nem csak az összes fontos infót találjátok meg összegyűjtve, de chaten is érdeklődhettek, illetve egy kalkulátor is segít megállapítani, hogy jogosultak vagytok-e a visszatérítésre. 

A Hasznos infók menüpontban megtudhatjátok, kik vehetik igénybe a támogatást, illetve pontosan hol és hogyan lehet igényelni. A Jogosult vagyok menüpontban egy kalkulátor segíti az infók közötti eligazodást. 

A fentieken kívül tájékoztató videókat is találtok az oldalon, valamint a nyelvvizsgával kapcsolatos híreket. Ha mégis megválaszolatlan kérdésetek maradt, az oldal tetején található keresőt is használhatjátok, illetve a Kapcsolat menüpontban található elérhetőségeken is kérdezhettek. De rendelkezésre áll egy online chat is, ami a jobb alsó sarokban jelenik meg, ha az aloldalra kattintotok - ezen keresztül is feltehetitek a kérdéseiteket.

Infók a KRESZ-tanfolyam és -vizsgadíj visszatérítéséről

2018. július 1-től a B kategóriás jogosítványhoz szükséges közlekedési alapismeretek tanfolyam és a sikeres KRESZ-vizsga díját bárki visszaigényelheti, aki még nem töltötte be a 20. életévét. Érdekel a dolog? Akkor katt ide, ahol az "Üzenetküldés" gombra kattintás után már fel is teheted kérdésed bármelyik kollégánknak.

Kiemelt kép: Pixabay