Női startupok számára írtak ki pályázatot!

16/11/10 csütörtök
ujnemzedek.hu
A német Vodafone Institution egy egyedülálló kezdeményezéssel segítené a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat.

A kiírt pályázatra világszerte lehet jelentkezni, egészen pontosan november 2016. november 18-ig. A program 2017. februárjában indul. A F-LANE nevű pályázatról és a pályázati feltételekről minden további információ elérhető az alábbi oldalon.

Hogy mi is az az F-LANE?

A program célja, hogy minél több nő válhasson vezetővé, valamint hogy világszerte összekapcsolódjanak azok a cégek, amelyek a női munkavállalók problémáira keresik a megoldásokat. Komoly lehetőség ez továbbá arra is, hogy válaszok szülessenek a velük foglalkozó társadalmi kérdésekre, illetve, hogy a technológiai változásokba és fejlesztésekbe is becsatlakozhassanak a lányok. 

A programhoz csatlakozott az Impact Hub Berlin és a Social Entrepreneurship Akademie is. Szeretnék ha együttműködésük sikeres lenne, és remélik, hogy a beválogatott innovatív startupok képesek lesznek változásokat hozni a nők életébe. 

A programról többet itt olvashattok, jelentkezni pedig az alábbi linken lehet. 

Hony mit  nyernek a kiválasztott startupperek?

Akiket beválogatnak, azok részt vehetnek egy hathetes berlini képzésen, ahol a szakma legjobbjaitól tanulhatnak. Öt olyan vállalkozásnak biztosítanak piacra lépési lehetőséget, akik a nők esélyegyenlőségét segítik. A program ideje alatt a szervezők gondoskodnak a résztvevők szállásáról, étkeztetéséről, sőt, akár a jelentkezők gyerekeiről is.

Elvárás a pályázat során, hogy a cél ne a profitálás legyen, hanem az, hogy valamilyen módon előrébb lendítsék a nők és lányok helyzetét a világban.