Nem a kalória lényeg, hanem hogy hogyan hasznosul a szervezetedben az, amit megeszel

17/08/24 csütörtök
ujnemzedek.hu
Figyeljetek, fogyózók, mert az egyik fitness blogger megmondta a tutit.

Mert hogy lehet ez?

healthy-unhealthy-food-calories-camparison-lucy-mountain-41

Hát ez itt? 

healthy-unhealthy-food-calories-camparison-lucy-mountain-40

Ugye, milyen ijesztő, hogy a fogyózók réme, a chips és az almaszirom kalóriaszáma nemhogy egyezik, de a chips-é még kevesebb is? Mondhatnák akkor a tipik burgonyasziromfaló-arcok, hogy szevasztok csicskák, mi győztünk, de nem lenne az igazuk: míg a chips tele van adalékanyagokkal, addig az almaszirom csak gyümölcscukrot tartalmaz, amivel könnyebben megbírkózik a szervezet.

Ugyanez a helyzet itt is - azaz víz és VÍZ között is lehet különbség - az ízesítette vizek eleve több hozzáadott BÁRMIT tartalmaznak, mint a víz, ami ugye... ööö... vizet.

 Szóval köszönd meg szépen Neki itt

healthy-unhealthy-food-calories-camparison-lucy-mountain-35

hogy a.) gyönyörű b.) kiokosít téged abból a szempontból, hogy miért nem CSAK a kalóriát érdemes számlálni. Lucy Mountain szerint egyes kajákat ugyanis - látszólag hiába "nehezebbek" - könnyebben lebont és hasznosít a szervezet, mint a mindenfélével teleszórt kuzinjukat. Például ott a csoki, van belőle ét-, illetve tejcsoki ugye:

Ugye mekkora igazságtalanság, hogy az étcsoki (ami ráadásul keserűbb) több kalóriát tartalmaz, mint a tejcsoki? Ismét érdemes kicsit utánalesni a dolgoknak: míg az étcsokiban több kakaó van, addig a tejcsoki tele van nyomja cukorral - tudod, az a kristályos cucc, ami a hasi párnákat okozza. 

Hát a mandulával mi a helyzet? 

healthy-unhealthy-food-calories-camparison-lucy-mountain-41

Látod, annyiba fáj nekem, mint egy marék cukorka. Igen, csak amíg a mandula rostjai szinte keresztülszaladnak a bélrendszeren, addig a cukorka fogja magát, hoz egy napernyőt, meg egy nyugágyat, és elvackolja magát a zsírraktárokban. 

Ilyen az élet. Szóval:

Ha rásütik egy kajára, hogy diétás, és a kalóriatartalma mégis kb. annyi, mint az egészségtelennek ítélt haverjának, az azért lehet, mert a szervezet az adott kaját könnyebben hasznosítja. És kész. Köszi,