Napi 4-5 energiaitalt ivott - a kórházban találta magát

16/11/09 szerda
ujnemzedek.hu
Egy 50 éves amerikai melós kipróbálta helyetted, neked már nem kell. Valószínűleg nem is akarod majd.

Tegye fel a kezét, aki valamelyik energiaital-márkával öblíti le a reggelt, a délutánt, meg az összes napszakot! Úgy tippeljük, baromi sok mancs lendült az égbe - az égbelendülés gyorsaságát pedig okozhatta, hogy egyesek valóban túltömik magukat taurinnal (lásd: takarmányozástan), koffeinnel, inozitollal, meg más, hasonló cuccokkal, melyeknek hatásáról és egyáltalán, magáról a cuccról talán a legtöbbünknek dunsztunk sincs. 

Igen, oké, ezeken túl az energiaitalok döntő többsége tartalmaz még B2- és B5-vitaminokat is, meg ginszenget, és mi legyünk az utolsók, akik a koncentrációért vívott harcban bevált módszereket savazunk - van akinek ez jön be, van akinek a pink noise, ízlésekről csak pofozkodni lehet, azonban egy amerikai munkással most olyasmi történt, ami a figyelemre minimum érdemes lehet.

A nevezett úr az usatoday.com cikke szerint napont 4-5 turbósító italt döntött magába, és úgy kb. három hétig bírta ezt a fajta fura diétát: bőre ekkor besárgult, és egészen a kórházig hányta magát. Ott kiderült, mi a para: a sok B-vitamin hatására a mája köszönte szépen, és leállt. Szerencsére a férfi már jobban van, sőt, a kórházból is hazaengedték, az eset a cikk alapján azonban jól mutatja, hogy a.) attól még, hogy valami vitamin, lehet, hogy nem feltétlenül kell markolóval tömni magunkba, illetve b.) adott esetben érdemes meggondolnunk, mit és mennyit használunk fel a felfrissüléshez!