Miért kötnek sálat a fákra és a villanyoszlopokra?

16/11/30 szerda
ujnemzedek.hu
Világszerte terjed a mozgalom, ami persze nem arról szól, hogy divatossá tegyük az utcán lévő fákat vagy villanyoszlopokat. A gesztus sokkal mélyebb és jelentősebb tartalmat hordoz.

Szerte a világban csatlakoznak emberek ahhoz az akcióhoz, amelyben csak egy sálra van szükséged. Ezeket a megunt darabokat fák törzsei köré és villanyoszlopokra csavarják fel, ezzel is felhívva a figyelmet a hajléktalan emberek sorsára. Mivel ezeke az emberek a leghidegebb telet is az utcákon vészelik át, így a felkötött sálak közül bármikor, bármelyiket ingyen elvihetik, hogy ezzel is védjék magukat. 

"Kérlek, vigyél magaddal, ha fázol! Melegedj fel! Minden jót neked!” - többek között ilyen feliratok is szerepelnek a sálakra kötve. Mindet azért, hogy az ünnep azok számára is tartogasson meglepetét, akiknek nincs otthona és fedél a feje felett. 


forrás: hirmagazin.eu

A mozgalom eredetileg az amerikai Indiana állambeli Seymourból indult el egyházi és iskolai csoportok részvételével. Folyamatosan csatlakoznak a szerveződéshez a többi államból is, hogy segítsenek a milliónyi amerikai hajléktalannak, akik az utcákon élnek

A videóban még több részlet kideról a kezdeményezésről: