Igazolhatom magam a mobilommal? Egy szelfi és kész?

17/11/27 hétfő
ujnemzedek.hu
Elsőre furcsa az ötlet, de sok kellemetlen másodpercet megspórolhat

A személyazonosság bizonyítására alkalmas appot fejlesztettek, amit brit szupermarketekben már el is kezdtek tesztelni.  A Yoti-ba regisztrálva a felhasználónak igazolnia kell a személyazonosságát valamilyen okmánnyal és egy szelfit is kell készítenie magáról. A cég munkatársai aztán manuálisan ellenőrzik, párosítják a dokumentumokat

- Eskü, nem élünk vissza, az adataiddal! – mondják. (Tudod miért fontos, hogy az adatid biztonságban legyen? Mutatjuk itt: Digitális Immunerősítő Program )

kép: Yoti.com

A hitelesített adatok tehát már ott vannak az appban, már csak az kell, hogy a Yoti lehetőleg minél több helyen tegye elfogadottá a megoldást. Két brit szupermarkettel kezdik a gyakorlást, ezekben valószínűleg az alkoholt vásárló fiatalok életkorának ellenőrzése lesz a leggyakoribb. Ha a rendszer jól működik, olyan helyeken is bevethetik, mint a társkereső oldalak, online játékok, online vásárlás, stb.

A rendszer egyik előnye, hogy képes csak azokat az adatokat a szolgáltató rendelkezésére bocsátani, amihez köze van, az éjjel-nappaliban tehát nem tudják leolvasni a neved, esetleg a címed, csak az életkorodat villantod majd.